Het plaatsen van Instagram-verhalen is een uitstekende manier om je ideale publiek te bereiken en betrokkenheid te stimuleren. Maar hoe voer je weggeefacties voor Instagram-verhalen uit? En van welke tips en ideeën kun je lenen om je winactie tot een daverend succes te maken? In dit artikel onderzoeken we ideeën, tips en hoe je je eigen Instagram-verhaal weggeefactie kunt maken. U kunt dus betrokkenheid stimuleren, inzendingen betwisten en uiteindelijk uw bedrijfsgroei omhoogschieten.

Beste ideeën voor Instagram verhaal weggeefactie

De kans is groot dat je jezelf de vraag stelt: “Wat zijn goede weggeefideeën?”.

Voor Instagram-verhalen zijn de beste weggeefideeën die ideeën die je fans zo enthousiast maken dat ze bang zijn iets te missen. De angst om iets te missen (FOMO) stimuleert fans om nu actie te ondernemen omdat ze tegen iedereen strijden om jouw prijs.

Laten we met dat in gedachten eens kijken naar enkele ideeën voor het weggeven van Instagram-verhalen die gebruikmaken van FOMO om maximale blootstelling, betrokkenheid en inzendingen te verzekeren.

1. Bied een once in a lifetime ervaring aan in Instagram weggeefactie

Ons beste idee voor een Instagram-verhaal is om je fans een once in a lifetime ervaring te bieden. Dit zijn kansen die niet vaak voorkomen, dus ze zullen zeker veel opwinding creëren.

Denk na over de interesses van je doelgroep en stel een prijs samen waarvan je weet dat ze er dol op zullen zijn. Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen op basis van verschillende bedrijfstypes:

 • Fashion: Hoogwaardige cadeaubon voor uw winkel bij een personal shopper.
 • Reizen: Droomvakantie naar een toplocatie met zakgeld, alle onkosten betaald.
 • Sport: Een dag doorbrengen met een topvoetballer en een rondleiding door het thuisstadion.
 • Games: rondleiding door je hoofdkwartier met een voorproefje van aankomende games.
 • Eten: Kooklessen bij een Michelinsterrenchef.
 • Muziek: Een dag in een opnamestudio om je eigen single op te nemen.
 1. Verzamel door gebruikers gegenereerde inhoud

Door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) is waar wedstrijddeelnemers inhoud indienen om deel te nemen aan uw weggeefactie. Vervolgens kunt u een winnaar van de weggeefactie kiezen op basis van de kwaliteit van de inzendingen of door willekeurige selectie.

 

 1. Promoot je evenement met gratis tickets

Stel je voor dat er een cruciale voetbalwedstrijd op komst is en je wilt dat zoveel mogelijk mensen de tribunes vullen. Een geweldige manier om dat te bereiken, is door een weggeefactie te organiseren waarbij gratis tickets worden aangeboden aan de gelukkige winnaar.

En je hoeft ook niet 1 set tickets aan te bieden. Maximaliseer de deelname door meerdere sets tickets voor het grijpen te hebben.

 1. Creëer een hype met merchandise

Merchandise is een ander uitstekend idee voor het weggeven van Instagram-verhalen, vooral als het items in beperkte oplage zijn. Terugkerend naar ons voorbeeld van een voetbalwedstrijd hierboven, kun je merchandise aanbieden als een andere manier om fans aan te moedigen om aanwezig te zijn, en ook iets bieden aan mensen die geen ticket kunnen bemachtigen.

De prijs kan de trui van je team zijn, gepersonaliseerd met de naam van de winnaar, gesigneerde kunst aan de muur of zelfs gepersonaliseerde waterflessen.

 1. Maak gebruik van vakantie-opwinding

Er is niets beter dan een seizoensvakantie om mensen enthousiast te maken. Vakantieweggeefacties zijn populair omdat ze aansluiten bij een regelmatig evenement waar mensen elk jaar naar uitkijken. En dit zorgt voor opwinding, wat ideaal is voor het aantrekken van maximale wedstrijdinzendingen.

 1. Beloon loyale klanten

Laten we de mensen niet vergeten die keer op keer naar uw bedrijf terugkeren. Loyale klanten helpen om uw bedrijf te laten groeien, dus hen belonen is een goede stap in de richting van het veiligstellen van hun toewijding voor de komende jaren.

Waarom beloon je trouwe klanten niet met een exclusieve Instagram-verhaalweggeefactie?

 1. Promoot nieuwe producten

Als je op het punt staat een nieuw product te lanceren, is het houden van een Instagram-verhaal weggeefactie een uitstekende manier om een ​​buzz op te bouwen en mensen enthousiast te maken voor de lancering.

 1. Creëer urgentie met Flash-weggeefacties

Een andere manier om FOMO te genereren bij deelnemers aan een weggeefactie, is door een flash-weggeefactie te houden voor een geldprijs.

De korte tijdspanne geeft mensen een beperkte tijd om binnen te komen, en de meeste mensen houden van het idee van gratis geld, dus het is zeker een razend succes.

 1. Vier zakelijke mijlpalen

Ons laatste idee voor een weggeefactie voor Instagram-verhalen is om een ​​zakelijke mijlpaal te vieren door een weggeefactie te organiseren. Het is een makkelijke manier om je fans te belonen en meer mensen in je doelgroep te bereiken.

 1. Gebruik een mix van weggeefacties en actuele hashtags

Hashtags zijn de levensader van Instagram. Ze categoriseren niet alleen berichten logisch, maar ze helpen ook om uw berichten beter vindbaar te maken voor uw doelgroep.

 1. Voeg de weggeefprijs toe aan je verhaalafbeelding

Wanneer je je weggeefactie via je Instagram-verhaal laat lopen, wil je duidelijk maken waar je wedstrijd over gaat, zodat je het aantal inzendingen kunt maximaliseren.

Zet daarom je prijs centraal in je verhaal met een afbeelding of video van goede kwaliteit, zodat mensen zeker weten wat ze kunnen winnen.

Dat zijn allemaal jongens. Hopelijk vond je deze blog nuttig. Voor meer informatie of hulp kun je de helpdesk van Instagram bellen Nederland en hulp inroepen van experts.