Werkt uw PayPal-kaartlezer niet?

Kunt u uw PayPal here-kaart niet verbinden?

Als dat het geval is, bent u op de juiste pagina terechtgekomen. Hier hebben we uitgelegd waarom PayPal-kaartlezer mogelijk niet voor u werkt en welke dingen u zelf kunt uitproberen om het probleem op te lossen.

Waarom werkt mijn PayPal-kaartlezer niet?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom uw PayPal-kaartlezer niet werkt, zoals uw apparaat is er niet compatibel mee, de batterij van de kaartlezer is leeg of beschadigd, de audio-aansluiting van uw apparaat werkt niet goed, er is een technisch probleem of de kaartlezer die je hebt is beschadigd.

Hoe het ook zij, er zijn altijd een paar dingen die u aan uw kant moet doen om ervoor te zorgen dat de problemen niet van uw kant liggen en hoe u problemen zelf kunt oplossen.

Hoe kaartlezer te repareren werkt niet op PayPal:

  1. Maak je kaartlezer wakker

Uw kaartlezer kan inactief zijn. Activeer hem door op een willekeurig nummer op het toetsenbord of de aan/uit-knop te drukken.

  1. Laad de kaartlezer op

Als de kaartlezer niet kan worden ingeschakeld, sluit u de USB-kabel aan op de kaartlezer en een voedingsbron en laadt u de batterij op. Volledig opladen duurt ongeveer 3 uur.

  1. Zorg ervoor dat uw telefoon compatibel is met de kaartlezer

Dit is een van de meest voorkomende redenen waarom de PayPal-kaartlezer voor de meeste mensen niet werkt. Als uw apparaat niet compatibel is met de PayPal-kaartlezer, kunt u niet veel doen in plaats van een compatibel apparaat te gebruiken.

PayPal-kaartlezer vereist dat uw apparaat ten minste gebruikmaakt van:

  • iOS 12 of hoger op Apple smartphones, tablets met Bluetooth
  • Android 8.0 of hoger op de meeste Android-smartphones, tablets met Bluetooth
  1. Start de Here-kaartlezer-app voordat u de kaartlezer gebruikt

Voordat u de kaartlezer gebruikt, moet u ook rekening houden met het openen van de PayPal-kaartlezer-app op uw smartphone.

Start eerst de Here-kaartlezer-app en gebruik vervolgens de kaart.

  1. Zorg ervoor dat de kaartlezer correct is aangesloten op de audio-aansluiting van de telefoon

Als u uw PayPal-kaartlezer aansluit via de hoofdtelefoonaansluiting van uw telefoon, kan dit ook voorkomen dat de kaartlezer verbinding maakt met uw apparaat.

  1. Zet het volume, de microfoon en de locatie van je telefoon aan

Zorg ervoor dat het volume van uw apparaat helemaal is ingeschakeld, de microfoon is ingeschakeld en de locatieservices-instelling van uw telefoon is ingeschakeld.

De officiële helpforums stellen deze instellingen voor, dus zorg ervoor dat u ze volgt.

  1. Reset PayPal hier kaartlezer

Als de kaartlezer nog steeds niet wordt ingeschakeld, drukt u op de resetknop naast de aan / uit-knop met een kleine paperclip of een iPhone-simkaarttool.

  1. Neem contact op met PayPal-ondersteuning

Ten slotte, als je alles hebt geprobeerd en de kaartlezer nog steeds niet werkt, is de laatste stap om contact op te nemen met PayPal-ondersteuning.

Dat zijn allemaal jongens. Door deze methoden te gebruiken, kunt u het probleem met de PayPal-kaartlezer die niet werkt oplossen. Zo niet, dan kunt u de helpdesk van PayPal bellen Nederland en advies inwinnen van experts.