Je vult je Apple ID in, je wachtwoord en je klikt op Aanmelden.

Maar om de een of andere onbekende reden zie je een bericht dat zegt: “Uw Apple ID is uitgeschakeld”. Soms zie je het bericht niet eens op je iPhone, iPad of Mac en lijkt het alsof je niet eens kunt inloggen.

Het meest irritante hiervan is dat laten we zeggen dat je je wachtwoord bleef invoeren en je absoluut wist dat het correct was, het punt is dat je nog steeds niet kunt inloggen omdat je Apple ID volledig is uitgeschakeld.

Het is echt frustrerend en het overkomt veel gebruikers.

Persoonlijk heb ik dit probleem een of twee keer eerder op mijn iPhone gehad en ik kon geen volledige, bijgewerkte gids vinden om dit op te lossen. Dat is waarvoor deze gids is geschreven en ik heb de meest effectieve, werkende oplossingen verzameld die ik in de loop der jaren heb verzameld.

In deze handleiding laat ik u zien hoe u dit kunt oplossen wanneer Apple ID in minder dan 3 minuten van uw tijd is uitgeschakeld.

Oplossen wanneer Apple ID is uitgeschakeld: 5 stappen

1. De eenvoudigste methode.

De eerste manier waarop u kunt proberen uw uitgeschakelde Apple ID te herstellen, is door naar een speciale pagina van Apple te gaan en vervolgens het wachtwoord ervoor te wijzigen.

Opmerking

Het is het beste als u uw computer gebruikt om de Apple ID-webpagina van Apple te bezoeken, aangezien het een stuk eenvoudiger is om uw Apple ID’s, wachtwoorden en uw beveiligingsvragen te typen met een volledig toetsenbord. Veel mensen maken dezelfde fout (soms zelfs twee keer) wanneer ze een nieuw wachtwoord invoeren en bevestigen met hun iPhone. Wees niet zoals die mensen. Wees de slimme jij.

Ga je gang, bezoek appleid.apple.com en klik op Apple ID of wachtwoord vergeten? Voer vervolgens uw e-mailadres in voor de Apple ID die is uitgeschakeld. U moet ook de beveiligingstekens invoeren die in de afbeelding worden weergegeven. Druk op Doorgaan.

Wat moet ik doen als ik het e-mailadres van mijn Apple ID niet weet?

Als u het e-mailadres van uw Apple ID bent vergeten, kan het helpen om uw iPhone of Mac te gebruiken en na te gaan of het e-mailadres van de Apple ID wordt weergegeven in de Instellingen.

Goed. Nu wordt u gevraagd hoe u het wachtwoord opnieuw wilt instellen: een e-mail ontvangen of beveiligingsvragen beantwoorden. Kies degene waar je je het prettigst bij voelt. Ik ga met Ontvang een e-mail. Druk op Doorgaan.

Opmerking

Als u zich herinnert dat u tweefactorauthenticatie voor uw Apple ID hebt ingeschakeld, is het opnieuw instellen van het wachtwoord een fluitje van een cent. Het enige dat u nodig heeft, is een van uw vertrouwde apparaten.

Controleer stappen 2:-

Als u tweestapsverificatie hebt ingeschakeld, vraagt Apple om uw herstelsleutel.

Controleer stappen 3: –

Aangezien u geen tweefactor- of tweestapsverificatiemethoden hebt gebruikt en u ervoor hebt gekozen om een e-mail te ontvangen, gaat u naar het e-mailadres dat u zojuist in de vorige stap hebt ingevoerd en zoekt u naar een e-mail van Apple waarin u wordt gevraagd om opnieuw in te stellen.

Opmerking

Als u Beantwoord beveiligingsvragen hebt gekozen, hoeft u alleen de beveiligingsvragen te beantwoorden die door Apple worden getoond om de pagina voor het opnieuw instellen van het wachtwoord te bemachtigen.

E-mail gevonden? Geweldig! Tik gewoon op Nu resetten (het is blauw) in de e-mail.

Tot slot hoef je alleen maar een nieuw wachtwoord te bedenken (een wachtwoord dat je onthoudt!) en het op te schrijven. Zorg ervoor dat het wachtwoord anders is dan het wachtwoord dat u de vorige keer heeft gebruikt. Druk op Reset wachtwoord als je klaar bent.

Voila! Uw account wordt gerepareerd en wordt niet meer uitgeschakeld of vergrendeld.

Opmerking

Vergeet niet het wachtwoord voor de Apple ID op uw iPhone, iPad en Mac te wijzigen. Update ook het wachtwoord in uw Instellingen zodat u nieuwe apps kunt downloaden uit uw App Store of iTunes.

Je bent klaar.

2. Als u tweefactorauthenticatie gebruikt.

Als je een iPhone of iPad gebruikt.

 • Ga naar je Instellingen-app en tik op je Apple-profiel (het is degene met je naam helemaal bovenaan)
 • Tik vervolgens op Wachtwoord en beveiliging en vervolgens op Wachtwoord wijzigen.

Opmerking

Als u iOS 10.2 of eerder gebruikt, tikt u op iCloud en vervolgens op uw naam.

 • Ten slotte hoeft u alleen maar de stappen op het scherm te volgen om uw wachtwoord bij te werken.

Als je een Mac gebruikt.

 • Spring naar je Apple-menu en klik vervolgens op Systeemvoorkeuren.
 • Selecteer vervolgens iCloud en vervolgens Accountgegevens.
 • Klik ten slotte gewoon op Beveiliging en vervolgens op Wachtwoord opnieuw instellen en voer uw wachtwoord in dat u gebruikt om uw Mac te ontgrendelen om uw Apple ID opnieuw in te stellen.

Opmerking

Er zijn twee dingen waar u voor moet zorgen zodra u uw Apple ID hebt gerepareerd:

 • Het is goed om meer dan één vertrouwd nummer voor uw Apple ID- (en iCloud-) account te hebben, zodat u, als u in een situatie terechtkomt waarin u geen toegang heeft tot een van uw beide vertrouwde telefoonnummers, uw account nog steeds kunt herstellen . Om nog een vertrouwd telefoonnummer toe te voegen, gaat u naar uw app Instellingen en tikt u vervolgens op uw Apple-profiel (helemaal bovenaan). Tik vervolgens op Wachtwoorden en beveiliging en tik vervolgens op Bewerken. Tik hier op Vertrouwd telefoonnummer toevoegen en voeg uw vertrouwde back-uptelefoonnummer toe.
 • Vergeet ook niet het wachtwoord voor de Apple ID op uw iPhone, iPad en Mac te wijzigen. Update ook het wachtwoord in uw Instellingen zodat u nieuwe apps kunt downloaden uit uw App Store of iTunes.

Je bent klaar.

3. Als u tweestapsverificatie gebruikt.

Apple vereist dat u uw identiteit verifieert door uw herstelsleutel in te voeren. Weet je nog toen je tweestapsverificatie voor het eerst inschakelde voor je Apple ID en Apple je een toegangscode van 14 tekens gaf? Ja, dat is uw herstelsleutel en het is cruciaal om weer toegang tot uw account te krijgen.

Opmerking

Als u uw herstelsleutel permanent bent kwijtgeraakt of als u de toegang tot uw vertrouwde apparaat (uw iPhone, iPad, Mac) bent kwijtgeraakt, kunt u uw wachtwoord niet wijzigen. 🙁

Hier leest u hoe u de tweestapsverificatie kunt gebruiken die u hebt ingeschakeld om uw Apple ID terug te krijgen.

 • Ga naar iforgot.apple.com en voer uw unieke herstelsleutel in. Druk vervolgens op Doorgaan.

 • Kies vervolgens een van je vertrouwde apparaten en Apple stuurt dat apparaat een verificatiecode.
 • Pak dat apparaat en zoek de verificatiecode die waarschijnlijk in uw Berichten-app staat.
 • Voer nu de verificatiecode in.
 • Ten slotte hoeft u nu alleen maar een nieuw wachtwoord te bedenken (niet hetzelfde als het vorige). Druk op Reset wachtwoord om het af te maken. U kunt nu uw nieuwe wachtwoord gebruiken om toegang te krijgen tot uw Apple ID.

Opmerking

Vergeet niet het wachtwoord voor de Apple ID op uw iPhone, iPad en Mac te wijzigen. Update ook het wachtwoord in uw Instellingen zodat u nieuwe apps kunt downloaden uit uw App Store of iTunes.

Maar als je alles hebt geprobeerd en niets van het bovenstaande werkt voor jou, dan …

4. Het is tijd om rechtstreeks contact op te nemen met Apple.

Als je al het bovenstaande hebt geprobeerd en nog steeds merkt dat je Apple ID is uitgeschakeld, moet je echt een bezoek brengen aan je dichtstbijzijnde Apple Store of een door Apple geautoriseerde serviceprovider om je iPhone te laten repareren.

Sommigen van ons zullen worden tegengehouden door onze banen op kantoor en we zouden geen tijd hebben om Apple te bezoeken. Als dat het geval is, is de beste manier om met iemand van Apple in contact te komen, simpelweg door naar de ondersteuningswebsite van Apple te gaan en vervolgens te bellen, een online chatsessie te starten of rechtstreeks een e-mail te sturen naar de ondersteuning van Apple.

Tip: ga naar de ondersteuningspagina van Apple en selecteer Apple ID als het probleem dat u ondervindt. Kies vervolgens Uitgeschakelde Apple ID