Facebook bellen

Facebook Marketplace gebruiken: Deze blog leert je hoe je Facebook Marketplace kunt gebruiken om door beschikbare items, services, vacatures en verhuur op je iPhone of iPad te bladeren.

Methode 1: browsen en kopen

Open Facebook op je iPhone of iPad.

Tik op het ≡-menu.

Tik op Marktplaats.

 • Als je deze optie niet ziet, moet je misschien op Meer weergeven tikken.

Stel uw locatie in (optioneel). Marketplace geeft automatisch items weer die te koop zijn in de buurt van de locatie die je aan je Facebook-account hebt toegevoegd. Als u de locatie wilt wijzigen, tikt u op Wijzigen naast ″Topkeuzes in (uw stad).″

Tik op Winkel. Er verschijnt een lijst met categorieën.

 • Als u naar iets specifieks zoekt, tikt u op de Search Marketplace-balk bovenaan het scherm, typt u uw zoektermen en tikt u vervolgens op de pijl om de zoekopdracht te starten.

Kies een categorie. Naast items en voertuigen kunt u ook bladeren door servicelijsten (zoals loodgieters en advocaten), banen, verhuur, Facebook-groepen voor kopen en verkopen en geselecteerde deals van de dag.

 • Als u items bij u in de buurt wilt bekijken, tikt u op Lokale vermeldingen en selecteert u vervolgens een categorie om te zien wat er beschikbaar is.
 • Om door voertuigen te koop te bladeren, tikt u op Voertuigen en selecteert u de gewenste filters (merk, type, prijs) om de aanbiedingen te bekijken.
 • Zoeken naar banen, diensten en verhuur is eenvoudig. Selecteer gewoon een categorie en verfijn vervolgens de resultaten met behulp van de vervolgkeuzemenu’s bovenaan de lijst.

Tik op een advertentie om deze te bekijken. Details over het geselecteerde item verschijnen.

 • Veeg naar links op de hoofdfoto van een item om extra foto’s te zien (indien beschikbaar).
 • Scroll naar beneden voor een beschrijving, de ingestelde prijs, de locatie van het item op de kaart en informatie over de verkoper/eigenaar.
 • Als u door services bladert, moet u het type service selecteren waarnaar u op zoek bent (bijv. huwelijksplanning, airconditioningservices) voordat er een lijst met professionals verschijnt.

Neem contact op met de verkoper of eigenaar. De stappen om dit te doen zijn afhankelijk van het type Marketplace-vermelding:

 • Als je geïnteresseerd bent in een item, tik je op Vraag om details (onder de foto). Hiermee wordt een bericht naar de verkoper gestuurd met de vraag of het artikel nog te koop is.
 • Als je een specifiekere vraag hebt over een artikel of een aanbieding wilt doen, tik je op Bericht om je eigen bericht te typen.
 • Tik op Nu solliciteren om te solliciteren.
 • Tik op Contact om contact op te nemen met een huiseigenaar over een huurwoning of huis dat te koop staat.

Bewaar een item voor later (optioneel). Als je niet zeker weet of je een item wilt kopen (of het gewoon wilt opslaan zodat je het later gemakkelijk kunt terugvinden), tik je op Opslaan onder de foto van het item om er een bladwijzer van te maken.

Methode 2: een item te koop aanbieden

Open Facebook op je iPhone of iPad.

Tik op het ≡-menu.

Tik op Marktplaats.

Tik op Verkopen.

Tik op Artikel te koop of Voertuigen te koop. Als u een voertuig verkoopt, zou de filmrol automatisch moeten verschijnen.

Tik op Foto’s toevoegen (voor niet-voertuigitems).

Selecteer foto’s van het item of voertuig. Als u op een foto tikt, wordt deze geselecteerd en verschijnt er een nummer in de rechterbovenhoek van elke geselecteerde foto. Tik op de foto’s in de volgorde waarin u ze in uw vermelding wilt weergeven.

Tik op Volgende.

Voer de gegevens van uw artikel in. Scroll naar beneden en vul het formulier volledig in.

 • Als u een niet-voertuigartikel verkoopt, typt u een beschrijvende titel in het vak ″Wat verkoopt u?″, voegt u de prijs toe, kiest u ten minste één categorie en vult u de rest van het formulier in als dat nodig is. Controleer of de locatie correct is.
 • Als u een voertuig verkoopt, kiest u een voertuigcategorie, bouwjaar, merk, model en transmissietype, voert u de kilometerstand in, tikt u op Volgende en volgt u de instructies op het scherm om uw vermelding te voltooien.

Tik op Posten. Je item zal nu verschijnen bij zoekopdrachten van mensen naar items in de buurt.

 • Verkopen op Facebook Marketplace is het leuk vinden om een ​​offline deal te sluiten. U kunt op de door u gewenste manier geld inwisselen voor goederen.
 • Om potentiële kopers te bekijken en erop te reageren, opent u Marktplaats en tikt u op U, tikt u op Verkopen en tikt u vervolgens op een bericht.

Methode 3: een vermelding bewerken

Open Facebook op je iPhone of iPad.

Tik op het ≡-menu.

Tik op Marktplaats.

Tik op jou.

Tik op Verkopen. Er verschijnt een lijst met uw items die te koop zijn.

Tik op op het item.

Tik op Itemdetails bewerken. Er verschijnt een bewerkbare versie van uw vermelding. Breng de nodige wijzigingen aan en sla uw wijzigingen op.

Methode 4: een item markeren als verkocht

Open Facebook op je iPhone of iPad.

Tik op het ≡-menu.

Tik op Marktplaats.

Tik op jou.

Tik op Verkopen. Er verschijnt een lijst met uw items die te koop zijn.

Tik op op het item dat je hebt verkocht.

Tik op Markeren als verkocht. Nu je dit artikel als verkocht hebt gemarkeerd, zou je geen vragen meer van klanten moeten ontvangen.

 • Als u de vermelding wilt verwijderen, tikt u op Item verwijderen en vervolgens op Verwijderen om te bevestigen.

Dat was alles voor vandaag jongens! Hopelijk weet je nu hoe je Facebook Marketplace op iPhone of iPad kunt gebruiken. Voor meer informatie of hulp kun je de helpdesk van Facebook bellen Nederland en advies inwinnen bij onze experts.