Informatie toevoegen aan Google Maps

Met Google Maps kan een persoon bepaalde stukjes informatie toevoegen. U kunt details over een plaats of lokaal bedrijf invoeren, zoals naam, adres, categorie, website en telefoon. Zodra een persoon informatie toevoegen aan Google Maps, kan de hele wereld de door u toegevoegde informatie bekijken. Via Google Map Maker wordt informatie toegevoegd aan Google Maps.

Methode 1: informatie toevoegen aan de Google Maps-website

Bezoek Google Mapmaker. Open een nieuw browsertabblad en ga naar de Google Mapmaker-website.

Klik op de blauwe knop “Inloggen”. Dit leidt u naar de aanmeldingspagina van het Google-account.

Log in. Voer uw Google-e-mailadres en wachtwoord in de daarvoor bestemde velden in en klik op de blauwe knop ‘Aanmelden’ net onder het tekstveld voor het wachtwoord.

Navigeer naar het gebied waar u informatie wilt toevoegen. Dit kan op een van de volgende manieren worden bereikt:

  • Door op een willekeurig punt op de huidige kaart te klikken en deze met de muis te slepen en vervolgens in en uit te zoomen totdat u uw gebied vindt. U zoomt in en uit met behulp van het plus (+) en min (-) paneel rechtsonder op de pagina. Het plusteken zoomt in en het minteken zoomt uit.
  • Door een locatie in te voeren in het zoekveld. Dit zoekveld bevindt zich in de linkerbovenhoek van de pagina. Neem uw cursor en klik in het zoekveld en typ vervolgens de naam van de locatie. Terwijl u typt, stelt Google Maps mogelijke locaties voor die u kunt selecteren door erop te klikken in het vervolgkeuzemenu dat verschijnt.

Voeg een nieuwe plaats toe. Doe dit door op de rode knop “Nieuw toevoegen” te klikken midden bovenaan de pagina. Er komt een menu naar beneden. Selecteer vanaf hier ‘Een plaats toevoegen’.

Zoom in op het exacte gebied. In de rechterbovenhoek van het kaartvenster bevindt zich een vierkant vak met het opschrift ‘Satelliet’. Klik erop om Satellietweergave te openen en zoom in op het exacte gebied waar u informatie wilt toevoegen.

Informatie toevoegen. Klik met de rechtermuisknop op de plaats die u op de kaart wilt toevoegen en selecteer “Toevoegen” in het menu dat verschijnt. Er verschijnt een pop-up met een vervolgkeuzemenu. Dit menu heeft een aantal categorieën die alfabetisch gerangschikt zijn.

Selecteer een categorie in het vervolgkeuzemenu. Het vervolgkeuzemenu heeft een pijlpictogram dat naar beneden wijst. Klik op dat pictogram om de beschikbare categorieën te bekijken. Scroll naar beneden en klik op de gewenste categorie. Een categorie kan een straat, bedrijf of gebouw zijn. Onmiddellijk nadat u de categorie hebt geselecteerd, verschijnen er twee tekstvakken.

Voeg een naam en beschrijving toe. Voer in het eerste tekstvak de naam van de plaats in. Dit kan uw bedrijfsnaam zijn. Typ in het tweede tekstvak een beschrijving voor de plaats.

Klik op de blauwe knop “Opslaan” om de informatie toe te voegen. Je hebt nu informatie toegevoegd in Google Maps!

Methode 2: informatie toevoegen aan de mobiele Google Maps-app

Start de Google My Maps-app. Zoek het app-pictogram op het startscherm of de app-lade van uw apparaat en tik erop. De My Maps-app is gekoppeld aan Google Maps om opties voor tagging te bieden.

Tik op het menupictogram op het startscherm van My Maps. Het menupictogram wordt weergegeven door drie korte horizontale lijnen linksonder op het scherm. Er wordt een nieuw scherm weergegeven op uw telefoon met de volgende opties: “Nieuwe kaart” en “Open een kaart”.

Maak een kaart. Tik op de optie “Nieuwe kaart” om een ​​kaart te maken. Dit leidt u naar een scherm met één tekstveld waar u de kaartnaam invoert. Voer de naam van de kaart in en tik op “Oké”. De kaartweergave verschijnt nadat u op “Oké” hebt getikt.

Zoom in op het gebied waar u informatie wilt toevoegen. Zoomen doe je door te dubbeltikken op je telefoonscherm totdat de plek die je wilt taggen duidelijk zichtbaar is.

Voeg kaartinformatie toe. Druk lang op het gebied op uw telefoonscherm om informatie toe te voegen. Er verschijnt een rood plaatspictogram met een kruis eronder. Het pictogram bevindt zich in het midden van het scherm en is onbeweeglijk.

Voeg een naam en beschrijving toe. Tik op de blauwe knop “Volgende” onderaan het scherm. Wanneer u op de knop “Volgende” tikt, wordt u gevraagd om de naam van de plaats in het eerste veldgebied en een beschrijving van de plaats in het tweede veldgebied in te voeren.

Tik op “Opslaan” om uw informatie op te slaan. De knop bevindt zich rechtsboven in het telefoonscherm. U heeft zojuist informatie toegevoegd aan Google Maps.

Dat is alles jongens! Door deze twee methoden te volgen, kunt u eenvoudig informatie toevoegen aan Google maps. Sommige mensen vinden het echter misschien moeilijk. Bent u een van hen en heeft u hulp nodig, dan kunt u de helpdesk van Google bellen nederland en direct hulp zoeken van een expert.