Een van de meest voorkomende vragen van eigenaren van nieuwe HP-printers bij het instellen van hun draadloze printer is “Waar is de WPS-pincode op mijn HP-printer?” Het hebben van een draadloze printer biedt voor- en nadelen; helaas is voor sommige printerbezitters het instellen van de printer met hun wifi een nadeel.

Het is van cruciaal belang om te begrijpen hoe u een WPS-pincode gebruikt als uw printer er een heeft.

Wat is een WPS-pincode?

Eenmaal gelanceerd in 2006, is de WPS-technologie verder gegaan om mensen te helpen hun apparaten veilig te verbinden. Aanvankelijk werd het gebruikt voor wifi-routers die andere gebruikers blokkeerden om verbinding te maken en uw thuisverbinding te gebruiken; later begonnen HP-printers dit innovatieve schema ook te gebruiken om hun klanten te helpen bij het instellen van hun draadloze printers.

WPS staat voor Wi-Fi Protected Setup en stelt mensen met compatibele printers in staat om draadloos verbinding te maken zonder dat ze een wachtwoord hoeven in te voeren. WPS kan erg handig zijn bij het instellen van nieuwe apparaten of het oplossen van problemen met draadloze verbindingen. In plaats van een lang en ingewikkeld wifi-wachtwoord in te voeren om verbinding te maken, hoeft u slechts een paar cijfers in te voeren.

De WPS-pincode op het voorpaneel van uw printer is een achtcijferige code die u moet invoeren in de Wi-Fi-netwerkinstellingen van uw router.

De WPS-pincode staat ook op een instructieblad met informatie over het instellen van de draadloze verbinding voor uw HP-printer. Dit is echter mogelijk alleen van toepassing op oudere HP-printermodellen.

Waar is de WPS-pincode op mijn HP-printer?

Velen van ons hebben WPS-pincodes op onze printers, zelfs printers die niet van HP zijn, kunnen een WPS-pincode of -knop hebben. We hebben de WPS-knop genoemd omdat deze voor elk type printer anders is. Om deze reden hebben we een aantal verschillende antwoorden op de vraag: “Waar vind ik de WPS-pincode op mijn printer?”.

Printers met een groot scherm waarop verschillende instellingen en opdrachten staan, kunnen de HP WPS-pincode op het scherm weergeven. Ondertussen hebben printers zoals de HP Deskjet 2600-serie of de Deskjet 3700-serie, die geen complex beeldscherm hebben, meestal de printer-WPS-knop die u kunt gebruiken om uw apparaat met uw draadloze netwerk te verbinden.

De WPS-knop op uw printer wordt meestal aangegeven door een van de volgende pictogrammen.

 

Terwijl de locatie van de WPS-pincode op HP printers met een aanraakscherm zich in de draadloze instellingen van uw scherm bevindt. U kunt dit ook openen door op een van de bovenstaande pictogrammen te klikken wanneer u deze op uw printerscherm ziet.

Hoe de WPS-knop te gebruiken om de HP-printer met wifi te verbinden?

 

Voor eigenaren van HP-printers die geen scherm op het bedieningspaneel hebben zoals op de meeste HP Officejet-printers, is dit de handleiding die u moet volgen om uw printer met uw draadloze netwerk te verbinden met behulp van de WPS-knop.

 • Zet uw HP-printer aan. Zorg ervoor dat er geen foutlampjes of codes op uw kleine printerscherm staan.
 • Zoek de draadloze knop van uw HP printer.
 • Druk op de draadloze knop van uw HP printer. U hoeft de knop niet te lang ingedrukt te houden, we hebben alleen uw draadloze lampjes nodig om te gaan knipperen.
 • Ga naar uw draadloze router of uw wifi-modem.
 • Zoek naar de WPS-knop op uw router of modem. Dit ziet eruit als het pictogram aan het einde van deze stapsgewijze handleiding.
 • Houd de WPS-knop ten minste 3 seconden ingedrukt om uw printer met uw draadloze netwerk te verbinden.
 • Het WPS-lampje op uw router begint te knipperen.
 • Geef het minstens twee minuten en controleer het draadloze lampje op uw printer. Het moet een constant blauw licht zijn. Het lampje op de WPS van uw router zou ook moeten stoppen met knipperen.
 • Controleer of de printer is aangesloten door draadloos een document vanaf uw computer af te drukken.

Hoe de WPS-pincode te gebruiken om verbinding te maken met een draadloos netwerk?

Voor degenen met HP-printers met grote beeldschermen met al uw printerinstellingen erop, kunt u met deze stapsgewijze handleiding uw draadloze HP-printer aansluiten op uw kantoor- of thuisnetwerk.

1. Zet uw printer aan:- Controleer of uw printer goed werkt. Er mogen geen foutmeldingen worden weergegeven op het scherm van uw HP-printer.

2. Gebruik het bedieningspaneel van uw HP-printer en ga naar draadloze instellingen:- Sommige HP-printers hebben een draadloos-pictogram op hun startscherm. U kunt erop klikken om naar uw draadloze instellingen te gaan. Een andere manier om dat te doen is door op het tandwielpictogram of instellingspictogrammen te klikken en de optie “Draadloze instellingen” te kiezen wanneer u deze in het menu ziet.

3. Kies Wi-Fi Protected Setup:- Zodra u zich in het draadloze instellingenmenu van uw HP-printer bevindt, ziet u een handvol opties over de draadloze installatie van uw printer. U moet Wi-Fi Protected Setup selecteren en op WPS PIN klikken.

4. Verkrijg de WPS-pincode: – U ziet nu de WPS-pincodecombinatie die u op uw computer moet invoeren.

5. Voer de WPS-pincode in op de computer: – Voer de code in die u op uw HP-printer hebt gezien en wacht tot de verbinding tot stand is gebracht.

6. Druk een document af:- Test de WPS-verbinding door een willekeurig document af te drukken.

Hoe HP-printer verbinden met WPS-knop?

Een andere manier waarop u uw HP Envy of HP Officejet kunt verbinden met behulp van de WPS-knop, is door deze stappen te volgen.

 • Zet uw HP-printer aan. Controleer of er een foutmelding is zoals Printer offline of Inktsysteemfout.
 • Ga naar de draadloze instellingen. Ofwel door op het draadloze pictogram of het instellingenpictogram te klikken.
 • Zoek Wi-Fi Protected Setup in het menu voor draadloze instellingen.
 • Selecteer PUSH in plaats van de PIN-optie te kiezen. Hierdoor begint uw draadloze lampje te knipperen.
 • Ga naar je draadloze router en zoek de WPS-knop.
 • Houd de WPS-knop minimaal drie seconden ingedrukt. Controleer of het WPS-lampje ook gaat knipperen.
 • Wacht tot de lampjes branden voor zowel uw Wi-Fi-router als uw HP draadloze printer. Zodra dit gebeurt, is uw printer nu online en is deze via WPS verbonden met uw draadloze netwerk.

Veelgestelde vragen over HP Printer WPS Setup

Waar vind ik de WPS-pincode op mijn HP printer?

De WPS-pincode bevindt zich in de draadloze instellingen van uw HP-printer. Door Wi-Fi Protected Setup te selecteren, kunt u de pincode onthullen die u kunt gebruiken om uw printer met uw Wi-Fi te verbinden.

Uit hoeveel cijfers bestaat de WPS-pincode?

Voor HP printers is dit een 8-cijferige code. Andere printerfabrikanten zoals Epson, Brother en Canon gebruiken ook een 8-cijferige pincode voor hun WPS-printerconfiguratie.

Hoe sluit ik mijn draadloze printer aan zonder WPS?

WPS is niet de enige manier waarop u uw draadloze printer kunt verbinden met uw Wi-Fi. U kunt uw verbinding instellen met uw wifi-wachtwoord op het bedieningspaneel van uw printer. U kunt uw printer ook eerst aansluiten met een USB-kabel en vervolgens uw draadloze verbinding instellen met uw computer.

Hebben alle wifi-routers WPS?

Ja, alle routers hebben hun eigen WPS-knop. Sinds deze technologie in 2006 is ontwikkeld, beschikken alle draadloze routers tegenwoordig over deze functie.

Is WPS veilig en beveiligd?

Ja, het is veilig voor u om te gebruiken. Of u nu uw printer aansluit op uw draadloze netwerk of de WPS-functie op uw mobiele apparaat gebruikt, WPS brengt de veiligheid van uw netwerk of apparaten niet in gevaar.