De meeste gebruikers die Windows 10 gebruiken, komen de 0xc00d5212-fout tegen bij het afspelen van AVI-video’s in Windows Media Player. U hoeft zich er echter geen zorgen over te maken, want de oplossing is zo eenvoudig als een fluitje van een cent. Hieronder staan verschillende methoden die u zeker in seconden effectief zouden kunnen helpen:

0xc00d5212

Redenen voor de Windows fout 0xc005212 bij het afspelen van AVI-bestanden

De belangrijkste redenen voor de ‘fout 0xc00d5212’ bij het afspelen van AVI-bestanden zijn als volgt:

Corruptie in Windows-systeembestanden: soms kan onvolledige installatie, onvolledige verwijdering van applicaties / hardware leiden tot corruptie of verwijdering in Windows-systeembestanden met dergelijke fouten tot gevolg

Onjuiste codecs: als er geen juiste codec op de computer is geïnstalleerd om het AVI-bestand te ondersteunen, geeft het systeem de Windows foutcode ‘0xc00d5212’ weer bij het proberen AVI-bestanden af te spelen

Deze fout voorkomt dat gebruikers de AVI-bestanden kunnen afspelen via WMP. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken, want met Remo Repair AVI kunt u AVI eenvoudig op Windows 10 repareren en een gezonde afspeelbare AVI-video met originele inhoud hebben.

Probleemoplossing Methode 1:

Om dit te verhelpen, moet u beginnen met het updaten van het beeldschermstuurprogramma op een juiste manier.

  • Allereerst moeten gebruikers op de Windows-toets + ‘R’ drukken.
  • Typ ‘MSC’ en druk op ‘Enter’ vanaf het toetsenbord om ‘Device Manager’ te openen
  • Daarna moet u ook een ‘Display Adapter’ apparaat vinden
  • Vouw het stuurprogrammapictogram uit en klik er met de rechtermuisknop op om de optie ‘Driver Software’ te selecteren.
  • Kies vervolgens voor de optie ‘Browse my Computer System for Driver’
  • Een lijst met apparaatstuurprogramma’s verschijnt onmiddellijk op het computerscherm, waar u stuurprogramma-opties moet kiezen als uw apparaatmodel.
  • Geef bij de laatste stap een snelle herstartcomputer op en controleer of de 0xc00d5212-fout is opgelost of niet.

Probleemoplossing Methode 2:

Als alternatief, als de hierboven beschikbare stappen dergelijke fouten niet kunnen oplossen, moet u een andere methode voor probleemoplossing proberen. Waarin gebruikers hun vensters moeten bijwerken zodat ze problemen kunnen oplossen.

Dit zijn de stappen die gebruikers zorgvuldig moeten volgen:

  • Druk tegelijkertijd op de Windows + ‘I’ -toets met behulp van het toetsenbord om toegang te krijgen tot de Windows-instellingen.
  • Hier moeten gebruikers kiezen voor de optie ‘Update & Security’ en beginnen met de optie ‘Check for Updates’ die op de juiste manier op alle updates zou controleren.
  • Nadat u de bovenstaande stap hebt voltooid, start u uw pc opnieuw op.

Probeer de video af te spelen met het .avi-formaat om te controleren of het probleem met succes is opgelost.

Wat te doen als de bovenstaande methoden niet in staat zijn Windows-fout 0xc00d5212 te repareren?

Een andere oplossing die u eenvoudig kunt implementeren om permanent van Windows foutcode 0xc00d5212 af te komen. Neem eenvoudig contact op met Microsoft-professionals en ontvang de instructies voor probleemoplossing stap voor stap.