Facebook bellen

Hoe Facebook te verwijderen: Facebook is een platform voor sociale media. Hiermee kunnen gebruikers persoonlijke profielen maken, contact maken met vrienden en familie, lid worden van groepen en foto’s, video’s en andere inhoud delen. Facebook is een van de grootste socialemediaplatforms ter wereld geworden, met meer dan 2,8 miljard maandelijkse actieve gebruikers vanaf 2021.

Naast de functies voor sociale netwerken is Facebook ook een krachtig hulpmiddel geworden voor bedrijven en organisaties om hun doelgroepen te bereiken en te betrekken door middel van gerichte advertenties en het maken van inhoud.

In deze blog leer je hoe je de Facebook-app verwijdert van je iPhone of iPad. Als u denkt dat u de app op een later tijdstip wilt installeren, kunt u deze in plaats daarvan offloaden. Hierdoor wordt de app verwijderd, maar worden uw instellingen opgeslagen.

Waarom Facebook verwijderen?

Er zijn verschillende redenen waarom sommige mensen ervoor kiezen om Facebook te verwijderen:

  1. Privacykwesties: Facebook is de afgelopen jaren betrokken geweest bij verschillende datalekken en privacyschandalen. Er is misbruik gemaakt van de persoonlijke gegevens van gebruikers en er zijn zorgen geuit over de manier waarop Facebook omgaat met gebruikersinformatie.
  2. Tijdverbruik: Facebook kan verslavend zijn en veel mensen merken dat ze te veel tijd op het platform doorbrengen, wat schadelijk kan zijn voor hun productiviteit en geestelijke gezondheid.
  3. Negatieve invloed op de geestelijke gezondheid: Studies hebben aangetoond dat het gebruik van sociale media, waaronder Facebook, kan bijdragen aan gevoelens van angst, depressie en eenzaamheid.
  4. Verkeerde informatie: Facebook is bekritiseerd omdat het de verspreiding van verkeerde informatie en nepnieuws toestaat, wat schadelijk en gevaarlijk kan zijn.
  5. Politieke polarisatie: Facebook wordt ervan beschuldigd bij te dragen aan politieke polarisatie door de verspreiding van extremistische inhoud toe te staan ​​en de vorming van echokamers te vergemakkelijken.

Hoewel Facebook een handig hulpmiddel kan zijn om in contact te blijven met vrienden en familie en informatie te delen, kiezen sommige mensen ervoor om het te verwijderen vanwege zorgen over privacy, tijdsbesteding, geestelijke gezondheid, verkeerde informatie en politieke polarisatie.

Hoe Facebook te verwijderen

Methode 1: Facebook verwijderen

Tik en houd het Facebook-pictogram op het startscherm vast.

Haal uw vinger van het scherm. Er verschijnt nu een “x” op het pictogram van elke verwijderbare app.

Tik op de x op Facebook. Er verschijnt een bevestigingsbericht.

Tik op Verwijderen. Hiermee wordt de app verwijderd.

Druk op de Home-knop. Dit voorkomt dat de pictogrammen wiebelen.

Methode 2: Facebook ontladen

Open de instellingen van uw iPhone of iPad.

Scroll naar beneden en tik op Algemeen.

Tik op iPhone-opslag.

Scroll naar beneden en tik op Facebook.

Tik op Offload-app. Er verschijnt een bevestigingsbericht.

Tik op Offload-app. Hiermee wordt de app van uw iPhone of iPad verwijderd, maar worden uw instellingen opgeslagen.

Dat is alles voor vandaag jongens. We hopen dat je de Facebook-applicatie nu van je iPhone of iPad hebt kunnen verwijderen. Als je nog steeds hulp nodig hebt, kun je de helpdesk van Facebook bellen Nederland en advies inwinnen bij onze experts.