Facebook bellen

Ga op Geblokkeerde Facebook: Deze blog leert je hoe je toegang krijgt tot Facebook wanneer het geblokkeerd is op je werk of school. Helaas zullen sommige netwerkblokken te uitgebreid zijn om u op een andere manier toegang te geven tot Facebook dan via de mobiele gegevens van een smartphone.

Methode 1: eenvoudige alternatieven proberen

Voer een verkorte Facebook-URL in de adresbalk van uw browser in. U kunt dit doen door de URL-verkortingssite van Google te openen, https://www.facebook.com/ te typen in het vak Uw originele URL hier bovenaan de pagina en op URL verkorten te klikken. Hierna kopieert u eenvoudig de verkorte versie van de URL en plakt u deze in de adresbalk van uw browser.

Probeer toegang te krijgen tot de mobiele Facebook-site op een computer. Als de netwerkbeheerder alleen de officiële Facebook-site heeft geblokkeerd, kun je mogelijk rechtstreeks vanaf je computer door de mobiele versie van de site bladeren.

Gebruik data om de Facebook-app op je telefoon te openen. Terwijl uw werkplek of school uw internetverbinding kan patrouilleren, kunnen ze waarschijnlijk het mobiele datanetwerk van uw telefoon niet controleren. Om data te gebruiken, moet je de wifi van je telefoon uitschakelen en vervolgens Facebook openen.

  • Veeg voor een iPhone omhoog vanaf de onderkant van het scherm om het Control Center te openen en tik vervolgens op het blauwe Wi-Fi-pictogram. Mogelijk moet u eerst naar rechts vegen als het Control Center wordt geopend voor een muziekspeler.
  • Voor Android opent u Instellingen, tikt u op Draadloos en netwerken (op sommige telefoons kan dit alleen een kop zijn in plaats van een map) en schuift u de Wi-Fi-schakelaar naar links.
  • Je kunt de mobiele versie van Facebook ook openen in de browser van je telefoon terwijl je data gebruikt als je de Facebook-app niet hebt.

Gebruik je smartphone als hotspot. Veel iPhones en Android-telefoons hebben een hotspot-instelling waarmee je telefoon als miniatuurrouter kan fungeren. Zodra de hotspot van uw telefoon is ingeschakeld, kunt u er verbinding mee maken door de naam van uw telefoon te selecteren in het gedeelte met beschikbare netwerken op uw computer en het hotspot-wachtwoord in te voeren dat op uw telefoon staat vermeld.

  • Voor een iPhone: open Instellingen, tik op Persoonlijke hotspot bovenaan de pagina en schuif de schakelaar Persoonlijke hotspot naar rechts. Het hotspot-wachtwoord staat ook op deze pagina.
  • Voor Android: open het gedeelte Draadloos en netwerken van het menu Instellingen, tik op de optie Draagbare hotspot, zorg ervoor dat Draagbare Wi-Fi-hotspot is aangevinkt en tik op de optie Hotspot-instellingen. U kunt vanaf hier uw netwerk een naam geven en het wachtwoord instellen.

 

Methode 2: een proxywebsite gebruiken

Open een zoekmachine naar keuze.

Typ “gratis Facebook-proxysites” in de zoekbalk.

Tik op Enter.

Controleer uw zoekresultaten. Een paar van de beste, veiligste proxy-sites voor het blokkeren van Facebook zijn de volgende:

  • Proxy-site
  • Direct deblokkeren
  • Deze lijst zal van jaar tot jaar veranderen, aangezien proxy-sites voortdurend domeinen verplaatsen of worden afgesloten.

Klik op een proxysite. Voordat u informatie op deze site invoert, moet u ervoor zorgen dat deze veilig is.

Typ ‘facebook.com’ in de zoekbalk. Afhankelijk van uw geselecteerde proxy-site, zal de locatie van de zoekbalk variëren.

Tik op Enter. Als u dit doet, gaat u naar de startpagina van Facebook, van waaruit u zoals gewoonlijk kunt inloggen op uw account.

  • Als uw netwerk u geen toegang geeft tot Facebook, krijgt u mogelijk ook geen toegang tot een proxysite. U kunt dit omzeilen door Facebook te openen in uw geselecteerde proxyservice voordat u aan het werk gaat, hoewel dit niet helpt als u een werkdesktop gebruikt.

Methode 3: rechtstreeks het IP-adres van Facebook bezoeken (pc)

Klik met de rechtermuisknop Winnen.

Klik op Opdrachtprompt.

Typ ping www.facebook.com -t in de opdrachtprompt.

Tik op Enter.

Noteer het IP-adres van Facebook. Het IP-adres is de reeks getallen rechts van “Antwoord van” en bevat geen dubbele punt aan het einde van de reeks getallen.

Typ het IP-adres van Facebook in de URL-balk van uw browser.

Tik op Enter.

Methode 4: rechtstreeks het IP-adres van Facebook bezoeken (Mac)

Open uw Finder-app.

Typ “Terminal” in de Finder-zoekbalk.

Klik op het Terminal-programma.

Typ ping facebook.com in Terminal.

Tik op Terug.

Noteer het IP-adres van Facebook.

Typ het IP-adres van Facebook in de URL-balk van uw browser.

Tik op Terug.

Dat is alles te ga op Geblokkeerde Facebook. We hopen dat sommige van deze methoden voor u hebben gewerkt. Voor meer van dergelijke informatie of als je hulp nodig hebt bij Facebook-problemen, kun je de helpdesk van Facebook bellen Nederland en advies inwinnen bij een expert.