Facebook bellen

Niet-vrienden toe te voegen aan een Facebook-groep: Wil je een groepsuitnodiging sturen naar iemand met wie je geen Facebook-vrienden bent? Net als bij het uitnodigen van niet-vrienden voor een Messenger-groep, kunt u in een paar eenvoudige stappen iedereen aan uw Facebook-groep toevoegen. U kunt een uitnodiging per e-mail verzenden op uw mobiele apparaat of desktopcomputer. Als je een besloten groep hebt, kun je ook uitnodigingen sturen met een unieke link. Deze wikiHow laat je zien hoe je mensen buiten je vriendenlijst kunt uitnodigen voor Facebook-groepen met je iPhone, iPad, Android of computer.

Methode 1: uitnodigen via e-mail (mobiel)

Open de Facebook-app.

  • Als u nog niet bent ingelogd, voert u uw e-mailadres en wachtwoord in om dit nu te doen.

Tik op ☰. Op iOS staat dit rechtsonder. Op Android staat dit rechtsboven.

Tik op Groepen. Dit staat naast Vrienden.

Tik op je groep bovenaan de pagina.

Tik op Uitnodigen.

Tik op Uitnodigen met e-mail.

Voer het e-mailadres van de gebruiker in. Als je het e-mailadres niet hebt, vraag het hen dan. In sommige gevallen kun je het e-mailadres vinden op hun Facebook-profiel.

  • U kunt meerdere e-mails tegelijk toevoegen; scheid ze door komma’s.

Tik op Verzenden. Uw uitnodiging wordt naar de gebruiker verzonden. Wanneer ze op de uitnodigingslink klikken, worden ze aan de groep toegevoegd. In sommige gevallen moet de beheerder van de groep de leden mogelijk goedkeuren.

Methode 2: uitnodigen via link (mobiel)

Open de Facebook-app.

  • Deze methode is alleen beschikbaar voor besloten, verborgen groepen.

Tik op ☰. Op iOS staat dit rechtsonder. Op Android staat dit rechtsboven.

Tik op Groepen.

Tik op je groep bovenaan de pagina.

Tik op Uitnodigen.

Tik op Uitnodigen met link. Er wordt een koppeling gemaakt.

  • De link verloopt over 2 dagen of nadat 20 mensen erop hebben geklikt.
  • Als je deze optie niet ziet, moet je de groepsbeheerder vragen om de instellingen voor Uitnodigen met link te wijzigen.

Tik op de link om deze te kopiëren en plak deze om te delen. Je kunt de link in een iMessage of sms plakken. Je kunt ook op Delen in Messenger tikken om te delen via Facebook Messenger.

Methode 3: uitnodigen via e-mail (desktop)

Log in op https://www.facebook.com/ in een webbrowser. Als u nog niet bent ingelogd, voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in om dit nu te doen.

Klik op Groepen.

Klik op uw groep. Dit staat onder de kop Groepen die u beheert of Groepen waarvan u lid bent geworden.

Klik op + Uitnodigen.

  • Er wordt een pop-upvenster geopend.

Klik op Uitnodigen met e-mail. Er wordt een nieuw venster geopend.

Voer het e-mailadres van de gebruiker in en klik op Toevoegen. U kunt maximaal 30 personen tegelijk toevoegen. Als u een e-mailadres uit de lijst wilt verwijderen, klikt u op de X naast het e-mailadres.

Klik op Verzenden. Uw uitnodiging wordt naar de gebruiker verzonden. Wanneer ze op de uitnodigingslink klikken, worden ze aan de groep toegevoegd. In sommige gevallen moet de beheerder van de groep de leden mogelijk goedkeuren.

Methode 4: uitnodigen via link (desktop)

Log in op https://www.facebook.com/ in een webbrowser.

Klik op Groepen.

Klik op uw groep.

Klik op + Uitnodigen.

Klik op Uitnodigen met link. Als u een beheerder bent, ziet u aanvullende instellingen.

Klik nogmaals op Uitnodigen met link. Er wordt een koppeling gemaakt.

  • De link verloopt over 2 dagen of nadat 20 mensen erop hebben geklikt.
  • Als je deze optie niet ziet, moet je de groepsbeheerder vragen om de instellingen voor Uitnodigen met link te wijzigen.

Klik op de link om deze te kopiëren en plak deze om te delen. U kunt delen op een ander social media-platform of u kunt het verzenden in Facebook Messenger.

Dat is het. Nu heb je 4 eenvoudige manieren om niet-vrienden toe te voegen aan een Facebook-groep. Als je nog steeds problemen ondervindt en hulp nodig hebt, kun je de helpdesk van Facebook bellen Nederland en de hulp van een expert inroepen.