Facebook-pagina

Facebook is een van de meest populaire sociale sites op internet. Mensen gebruiken het om contact te maken met vrienden en familie; bedrijven gebruiken het om hun producten te promoten. Als u een bedrijf heeft en dit op Facebook wilt promoten, maakt u gewoon een Facebook-pagina aan. Een Facebook-pagina is een openbaar profiel dat geen vrienden kan maken, maar wel fans kan hebben die de pagina of het doel van de pagina leuk vinden. Als u geen Facebook-pagina van de website kunt maken, kunt u er altijd en overal een maken met de Facebook-app op uw Android-apparaat! maak je een Facebook pagina

Deel 1: De Facebook-pagina maken

Log in op uw Facebook-account.

Open de menukaart. Doe dit door op de drie horizontale balken te tikken.

Tik op “Pagina maken” uit de opties.

Geef je Facebook-pagina een naam. Tik op het naamveld en voer de gewenste naam voor de Facebook-pagina in.

Voeg een categorie toe. Selecteer ‘Categorie’ onder het naamveld. Dit bepaalt of uw pagina een bedrijfspagina, een persoonlijke blog, een merk of product, enz. is.

Selecteer een sub-categorie. Zodra u een categorie voor uw pagina selecteert, wordt u in hetzelfde pop-upvenster gevraagd om een ​​subcategorie. Subcategorieën worden weergegeven onder de naam van uw Facebook-pagina. Typ trefwoorden om gerelateerde subcategorie-opties te krijgen.

Tik onderaan op ‘Aan de slag’. Hiermee wordt de Facebook-pagina gemaakt, maar je moet er nog steeds een beschrijving aan toevoegen.

Voeg een beschrijving toe. Er verschijnt een nieuwe pop-up waar bovenaan “Stap 1” en “Stap 2” staat. Aangezien “Stap 1” blauw van kleur is, betekent dit dat u zich in “Stap 1” bevindt.

  • Schrijf in het eerste blok iets over de persoon, het bedrijf of het product waarvoor je de Facebook-pagina hebt gemaakt.
  • Voer in het volgende blok de website-URL van het bedrijf/de persoon/het product in. Dit zal fans rechtstreeks naar de website linken vanaf de Facebook-pagina.

Klik onderaan op “Info opslaan”.

Voltooi “Stap 2”. De kop ‘Stap 2’ bovenaan is nu blauw. Hier kunt u een uniek webadres voor uw pagina genereren, zodat mensen er rechtstreeks toegang toe hebben op Facebook.

  • Als u klaar bent, tikt u onderaan op “Adres instellen”.
  • Je hebt ook de mogelijkheid om deze stap over te slaan door op de knop “Overslaan” te klikken, maar het is aan te raden om een ​​Facebook-webadres te hebben.
  • Nadat u het adres heeft ingesteld, wordt u naar uw nieuwe Facebook-pagina geleid.

Deel 2: Uw pagina aantrekkelijk maken

Voeg een profielfoto toe. U kunt een profielfoto aan uw pagina toevoegen door op “Profielfoto toevoegen” te tikken. De filmrol van uw apparaat wordt geopend waar u de foto kunt selecteren. Tik erop om het als profielfoto te uploaden.

Voeg een omslagfoto toe. Doe dit door op de optie “Omslagfoto toevoegen” onder de optie “Profielfoto toevoegen” te tikken. De filmrol van uw apparaat wordt geopend waar u de foto kunt selecteren. Tik erop om het als omslagfoto te uploaden.

Nodig vrienden uit. Nu je nieuwe Facebook-pagina is gemaakt, is het tijd om je vrienden hiervan op de hoogte te stellen!

  • Tik op ‘Vrienden uitnodigen om deze pagina leuk te vinden’ en er verschijnt een lijst met je Facebook-vrienden. Blader door de lijst en tik op de knop ‘Uitnodigen’ naast de namen van de vrienden die je wilt uitnodigen.
  • Vrienden uitnodigen verhoogt de zichtbaarheid van de pagina. Hoe meer mensen uw pagina zien, hoe meer publiek/klanten u waarschijnlijk zult krijgen. U krijgt uiteindelijk meer bekendheid en kunt meer mensen over uw bedrijf vertellen.

En je bent nu klaar! We hopen dat je nu weet hoe maak je een Facebook pagina. Voor meer informatie of hulp met betrekking tot Facebook-gerelateerde problemen kunt u terecht helpdesk van Facebook bellen Nederland en advies inwinnen bij onze experts.