Google bellen Nederland

Deze blog leert je hoe je een nieuwe sorteermethode selecteert in een Google Foto’s-album en hoe je de volgorde van al je albumafbeeldingen bewerkt met Android (verander de volgorde van Google Foto’s)

Stappen om verander de volgorde van Google Foto’s

Open Google Foto’s op je Android. De Google Foto’s-app ziet eruit als een gekleurd pinwheel-pictogram met rode, oranje, blauwe en groene krullen. Je vindt het in je Apps-menu.

Tik op het albumpictogram. Het opent een lijst met al je albums.

Tik op het album dat je wilt bewerken. Hierdoor wordt een lijst geopend met alle afbeeldingen in het geselecteerde album.

Tik op het pictogram ⋮. Er wordt een vervolgkeuzemenu geopend om uw album te bewerken.

Tik op Album bewerken in het menu. Bovenaan uw scherm verschijnt een blauwe werkbalk.

Tik op het pictogram met twee pijlen op de werkbalk. Deze knop bevindt zich in de rechterbovenhoek van uw scherm. Van onderaf schuift een menu naar binnen met al uw opties voor het sorteren van afbeeldingen.

Selecteer een sorteermethode in het pop-upmenu. Er verschijnt een blauw vinkje naast de geselecteerde methode.

  • Oudste eerst rangschikt de inhoud van uw album chronologisch en plaatst de oudste afbeelding of video bovenaan.
  • Nieuwste eerst sorteert uw album omgekeerd chronologisch. Je ziet bovenaan de nieuwste afbeelding of video.
  • Recent toegevoegd bepaalt de datum waarop elke afbeelding en video aan dit album is toegevoegd en geeft op basis daarvan de inhoud van het album weer.

 

Tik op het pictogram “ok” in de linkerbovenhoek. Hiermee wordt de geselecteerde sorteermethode op uw album toegepast en worden uw afbeeldingen en video’s in een nieuwe volgorde weergegeven.

En je bent nu klaar! Na het volgen van deze stappen heb je met succes verander de volgorde van Google Foto’sop je Android aangepast. Is dit niet het geval en heeft u deskundige hulp nodig, dan kunt u de helpdesk van Google bellen Nederland en advies inwinnen bij een deskundige.