Instagram introduceerde Reels nog niet zo lang geleden. Hoewel je altijd video’s op je Instagram kon plaatsen voordat Reels werd geïntroduceerd, is het doel van Reels eigenlijk om gebruikers te helpen boeiende korte video’s te maken met behulp van een enorme muziekbibliotheek die door Instagram wordt aangeboden. De rollen zijn video’s van 15 seconden die je kunt bewerken met verschillende geluidseffecten en muziek. Kortom, Reels is wat je kunt doen op TikTok, maar het is op Instagram. Als je je eigen Instagram-reel maakt, kun je deze lokaal opslaan in je apparaatopslag voordat je deze plaatst. Maar als je haspel muziek uit de Instagram-bibliotheek gebruikt, wordt de video zonder deze gedownload. Zelfs als het je eigen haspel is, bezit je de muziek niet; Instagram wel. Dus, wat als u alleen de audio van de rollen wilt downloaden? Je kunt de audio op je Instagram opslaan om deze later te gebruiken, maar je kunt deze niet lokaal downloaden. Of kan je? Ik zal je laten zien hoe je audio van rollen op Instagram kunt downloaden.

Download audio van rollen op Instagram

De audio is vooral handig als je de editiefuncties of Instagram niet leuk vindt en deze op je computer wilt bewerken met een video-editor. Of je wilt in plaats daarvan je rollen op een aparte video-editor op je smartphone bewerken. Maar Instagram staat dat niet toe. Er is geen officiële manier om de audio van de haspel lokaal op uw apparaat op te slaan. Je kunt de audio opslaan op je Instagram, maar je kunt deze niet downloaden.

Gelukkig zijn er online tools die niet alleen veilig maar ook functioneel zijn. In tegenstelling tot andere tools waarbij de video en audio beide worden gedownload, waardoor je handmatig audio uit de video kunt bewerken, elimineert deze tool de noodzaak voor die extra stap. Deze tool verwijdert de Instagram-reelmuziek rechtstreeks uit de haspelvideo en laat je deze downloaden als een m4a-bestand. Hierdoor kun je de muziek op alle video’s gebruiken met elke gewenste bewerkingstool. Dus, zonder verder oponthoud, laten we eens kijken hoe u het kunt doen.

Download audio van rollen op Instagram via link

De stappen zijn eenvoudig zodat je tussendoor niet verdwaalt. Volg de stappen om audio van rollen op Instagram te downloaden:

Stap 1: Open Instagram en ga naar de haspelaudio die je hebt opgeslagen. Dit zou de audio moeten zijn die u lokaal wilt opslaan. Ga hiervoor naar Profiel > tik op Menu > selecteer Opgeslagen. U vindt Audio daar vermeld. Deze map bevat alle audio die je hebt opgeslagen.

Stap 2: Nadat je de haspel hebt geopend, kijk je naar de onderkant van het scherm om de muziek te zien die door die specifieke haspel wordt gebruikt. Tik erop.

Stap 3: De audiopagina wordt geopend. Daar vindt u een menuknop in de linkerbovenhoek. Tik op Koppeling kopiëren. U kunt deze link delen en rechtstreeks vanaf uw pc downloaden

Stap 4: Open nu de browser van uw keuze en ga naar deze link.

Stap 5: Plak de link in het tekstvak en druk op enter.

Stap 6: De tool herkent de audio en opent een pagina waar u een kleine audiospeler kunt zien. Het enige dat u nu hoeft te doen, is op de downloadlink drukken of klikken.

Nadat de download is voltooid, kan het audiobestand als een m4a-bestand in uw downloadmap worden gevonden.

Dus zo kun je eenvoudig audio van Instagram-spoelen downloaden. Als je echter nog steeds niet kunt downloaden, kun je de helpdesk van Instagram bellen Nederland en advies vragen aan experts.