Facebook bellen

Deze blog leert authenticatie in twee stappen op Facebook te activeren. Wanneer u 2FA inschakelt, ook wel bekend als tweestapsverificatie, heeft Facebook naast uw gewone wachtwoord een speciale code nodig bij het inloggen op de app. Deze code kan naar u worden verzonden via sms of met behulp van een authenticator-app zoals Google Authenticator.

Methode 1: op de mobiele app

Open de Facebook-app op je telefoon of tablet.

Tik op het menu ☰.

Scroll naar beneden en tik op Instellingen & Privacy.

Tik op Instellingen.

Tik op Beveiliging en inloggen.

Tik op Tweefactorauthenticatie gebruiken.

Selecteer een beveiligingsmethode. Als u bevestigingscodes via sms wilt ontvangen, tikt u op Tekstbericht (SMS). Als je een authenticatie-app zoals Google Authenticator of Authy hebt, tik je op Authentication App.

Tik op de blauwe knop Doorgaan.

Stel uw beveiligingsmethode in. De laatste stappen zijn verschillend, afhankelijk van de beveiligingsmethode die u hebt gekozen:

 • SMS gebruiken: voeg uw telefoonnummer toe en tik op Doorgaan. Wanneer u de 6-cijferige authenticatiecode via sms ontvangt, voert u deze in het vak in en tikt u op Doorgaan. Tik als laatste op Gereed om te bevestigen.
 • Een authenticatie-app gebruiken: als u de telefoon gebruikt waarop de authenticatie-app is geïnstalleerd, tikt u op de lange reeks letters en cijfers onder aan het scherm om deze naar uw klembord te kopiëren, start u uw authenticatie-app en typt u het op het scherm waar u nieuwe accounts toevoegt. Als de authenticatie-app zich op een andere telefoon of tablet bevindt, opent u de app naar het nieuwe inlogscherm en lijnt u de QR-code uit om de verbinding tot stand te brengen.

Stel herstelcodes in. Tweefactorauthenticatie vereist dat u uw smartphone bij u heeft, zodat u kunt authenticeren via sms of een authenticatie-app. Maar wat als u uw telefoon niet kunt vinden? Volg deze stappen om een ​​set van 10 inlogcodes te maken voor gebruik in noodsituaties om een ​​catastrofe te voorkomen:

 • Tik op het menu in Facebook en ga naar Instellingen & Privacy > Instellingen.
 • Tik op Beveiliging en inloggen en selecteer Tweefactorauthenticatie gebruiken.
 • Controleer uw wachtwoord en navigeer naar Herstelcodes > Nieuwe codes ophalen.
 • Schrijf de codes op en bewaar ze op een veilige plek.

Log in op Facebook met tweefactorauthenticatie. Nu je je account hebt beveiligd met 2FA, kun je het uitproberen door in te loggen met je gewone gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra het is geaccepteerd, voert u de code uit het sms-bericht van Facebook (of de authenticator-app) in het daarvoor bestemde veld in om de aanmelding te voltooien.

Methode 2: op een computer

Ga naar https://www.facebook.com in een webbrowser.

Open het menu Instellingen & privacy.

Klik op Beveiliging en log in in het linkerdeelvenster.

Scrol omlaag en klik op Bewerken naast ‘Tweefactorauthenticatie gebruiken’.

Selecteer een beveiligingsmethode. Als u uw verificatiecode per sms wilt ontvangen, selecteert u Gebruik tekstbericht (sms). Als u een authenticatie-app zoals Google Authenticator of Duo Mobile heeft, kunt u in plaats daarvan Authenticatie-app gebruiken kiezen.

 • Ben je niet de meest technische persoon ter wereld, kies dan voor het ontvangen van een sms. Het is een stuk eenvoudiger om een ​​code uit een sms in te voeren dan om te leren hoe je een authenticatie-app gebruikt.

Controleer uw beveiligingsmethode. De laatste stappen zijn een beetje anders, afhankelijk van de beveiligingsmethode die je hebt gekozen:

 • SMS gebruiken: voeg uw telefoonnummer toe en klik op Doorgaan om een ​​6-cijferige authenticatiecode via sms te ontvangen. Wanneer u de tekst ontvangt, voert u de authenticatiecode in de lege velden op Facebook in, klikt u op Doorgaan en klikt u vervolgens op Gereed om te bevestigen.
 • Een authenticatie-app gebruiken: open de authenticatie-app op uw smartphone of tablet, zoek de optie om een ​​nieuwe login toe te voegen en gebruik vervolgens de camera om de QR-code te scannen die op Facebook verschijnt. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.

Stel herstelcodes in. Herstelcodes zijn speciale codes voor eenmalig gebruik die u kunt gebruiken in plaats van uw normale authenticatiemethode in twee stappen als u uw telefoon niet hebt. Gebruik je bijvoorbeeld sms-authenticatie voor tweestapsverificatie en ben je je telefoon kwijt, dan kun je alsnog inloggen met een herstelcode. Om het in te stellen:

 • Klik op de naar beneden wijzende pijl in de rechterbovenhoek van Facebook.
 • Ga naar Instellingen & Privacy > Instellingen.
 • Klik op Beveiliging en inloggen en tik op Tweefactorauthenticatie gebruiken.
 • Klik op Instellingen naast “Herstelcodes”.
 • Klik op Codes ophalen en noteer de codes precies zoals u ze ziet.

Log in op Facebook met tweefactorauthenticatie. Nu 2FA actief is, moet u uw telefoon en/of authenticatie-app bij de hand hebben wanneer u zich aanmeldt bij Facebook. Nadat u uw inlognaam en wachtwoord hebt ingevoerd, opent u uw authenticator-app of het sms-bericht van Facebook om de code te vinden en voert u deze vervolgens in Facebook in om te bevestigen. Twee stappen op Facebook te activeren

En dat was alles voor vandaag jongens! Hopelijk heeft deze blog je geholpen. Voor meer van dergelijke informatie kunt u de helpdesk van Facebook bellen Nederland en advies inwinnen bij onze experts.