Facebook bellen

Chatkleuren en emoji wijzigen: Je kunt je Facebook Messenger-gesprekken aanpassen door ze aangepaste kleuren te geven en de Vind ik leuk-knop uit te wisselen voor een andere emoji. Deze wijzigingen worden onmiddellijk van kracht en zijn van toepassing op iedereen in het gesprek. Kleurveranderingen worden niet weergegeven op de Facebook-website, maar emoji-veranderingen wel.

Stappen om chatkleuren en emoji wijzigen

Open het gesprek in Messenger waarvan je de kleuren wilt wijzigen. Je kunt de chatkleur voor al je Messenger-gesprekken wijzigen. De nieuwe kleur vervangt de kleur van de koptekst van het gesprek en de kleur van de chatballon. De wijzigingen zijn zichtbaar voor iedereen in het gesprek.

  • De kleurverandering is alleen zichtbaar in Messenger; het is niet van toepassing op berichten die via de Facebook-website worden bekeken.

Open de gespreksdetails. Het proces hiervoor is iets anders voor iOS en Android:

  • iOS – Tik op de naam van de persoon of op de lijst met deelnemers bovenaan het scherm
  • Android – Tik op de knop in de rechterbovenhoek.

Tik op “Kleur”.

Selecteer de kleur waarnaar u wilt veranderen. De wijziging wordt onmiddellijk doorgevoerd en de berichtkop en tekstballonnen krijgen de nieuwe kleur.

  • De andere deelnemers aan het gesprek krijgen een melding dat je de kleur van het gesprek hebt gewijzigd en zien een link ‘Wijzigen’ waarmee ze snel een andere kleur kunnen kiezen.

Tik op ‘Emoji’ in de conversatie-instellingen om de ‘go-to’-emoji te wijzigen. De standaard ‘go-to’-emoji is de Vind ik leuk-knop naast het berichtveld. Je kunt de Vind ik leuk-knop in het gesprek vervangen door een andere emoji. Als u de emoji wijzigt, verandert deze voor iedereen in het gesprek.

  • Scroll naar links en rechts om de verschillende beschikbare emoji’s te zien waaruit je kunt kiezen. Wanneer je een nieuwe emoji selecteert, verschijnt er een bericht in het gesprek dat iedereen kan zien, vergezeld van een link waarop anderen kunnen tikken om het in iets anders te veranderen.
  • In tegenstelling tot de kleurveranderingen, verschijnt de nieuwe emoji voor het gesprek ook bij gebruik van de Facebook-website.

Zo kun je de chatkleuren en emoji in Facebook Messenger wijzigen. Voor meer van dergelijke informatie of als je hulp nodig hebt met betrekking tot je Facebook-account, kun je de helpdesk van Facebook bellen Nederland en direct hulp zoeken van een expert.