Werkt de PayPal-beveiligingsprompt niet voor u? Nou, als dat het geval is en als u op zoek bent naar de oplossingen, bent u op de juiste webpagina. Hier zullen we alle redenen bespreken die problemen met de PayPal-beveiligingsprompt kunnen veroorzaken. En om alle redenen zult u ook een oplossing vinden voor de PayPal-beveiligingsprompt te repareren werkt niet.

Wat is PayPal-beveiligingsprompt?

PayPal is een van de meest populaire betalingsapps ter wereld, met meer dan 300 miljoen gebruikers. En om elke gebruiker op het platform te beschermen, neemt PayPal verschillende beveiligingsmaatregelen om verdachte activiteiten te beoordelen.

PayPal-beveiligingscontrole is een van de tools die controleert of de PayPal-rekening alleen door de eigenaar wordt gebruikt. Verschillende acties activeren de PayPal-beveiligingsprompt; er is er niet maar één.

Als u eigenaar bent van een legitiem account en nooit betrokken bent geweest bij onethische activiteiten op het platform, hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.

PayPal-beveiligingsprompts zijn er alleen om te controleren of alles goed werkt. U wordt gevraagd om uw identiteit op verschillende manieren te verifiëren.

Maar soms werkt de PayPal-beveiligingsprompt niet zoals bedoeld voor u en toont het probleem. Maar maak je geen zorgen, hier zullen we je helpen met het probleem.

Oplossing: PayPal-beveiligingsprompt werkt niet

Veel gebruikers rapporteren over de problemen met de beveiligingsprompt op PayPal. En als u een van hen bent en de PayPal-beveiligingsprompt ook niet voor u werkt, zijn we er om u te helpen.

Nu gaan we alle redenen noemen waarom de PayPal-beveiligingsprompt niet voor u werkt. En naast de redenen vindt u ook de oplossingen voor iedereen.

Ga dus verder met de eerste methode om het probleem op te lossen en implementeer de meegeleverde stappen.

  1. Neem contact op met je mobiele provider

Zoals u wellicht al weet, geeft de PayPal-beveiligingsprompt u een optie om de tekst te ontvangen, waarmee u uw PayPal-rekening heel snel kunt laten verifiëren.

U vindt een code die moet worden ingevoerd in de daarvoor bestemde ruimte in de app om het account te verifiëren. De code verloopt na 5-10 minuten en de gebruiker wordt verondersteld deze te gebruiken voordat de vervaldatum is verstreken.

Maar soms melden gebruikers dat ze de beveiligingscode niet ontvangen en soms zelfs geen enkele sms van PayPal.

Welnu, dit is een probleem met de mobiele telefoonmaatschappij. Als je de code niet ontvangt, zelfs niet nadat je het vele malen hebt geprobeerd, moet je contact opnemen met de klantenondersteuning van je mobiele provider en shortcodes inschakelen.

En daarna ontvangt u mogelijk de 6-cijferige code, die kan worden gebruikt om uw account op PayPal te verifiëren.

  1. Voer een nieuw telefoonnummer in

Zelfs na het inschakelen van de shortcodes, kun je de zescijferige beveiligingscode niet vinden in de teksten die je van PayPal ontvangt; daar is nog een oplossing voor.

U moet een nieuw telefoonnummer invoeren waar u een beveiligingscode kunt ontvangen ter verificatie. Dit kan in de PayPal-instellingen.

Als u andere opties heeft voor de verificatie van de PayPal-rekening, raden we u aan hiermee door te gaan in plaats van uw telefoonnummer te wijzigen, aangezien dit enige tijd kan duren.

De beschikbaarheid van opties voor de verificatie is verschillend voor verschillende accounts.

  1. Persoonlijke gegevens bijwerken

Een andere reden waarom u de foutcode ontvangt, is dat de persoonlijke gegevens die in de PayPal-rekening zijn opgegeven, verschillen van de persoonlijke gegevens op uw telefoonrekeningoverzicht.

Dit gebeurt meestal wanneer een gebruiker het mobiele abonnement deelt met gezinsleden. En tijdens de verificatie wordt rekening gehouden met de details van de primaire accounthouder van het gezinsabonnement, die niet overeenkomen met uw gegevens, en er verschijnt een foutcode.

Andere redenen zijn spelfouten, spellingsvariaties, toevoeging/verwijdering van de meisjesnaam, etc.

  1. Accountgegevens bijwerken

Een andere reden waarom uw PayPal-beveiligingsprompt niet werkt, is omdat de in uw PayPal-app ingediende accountgegevens niet up-to-date zijn.

Als u onlangs het adres, het telefoonnummer dat aan uw bankrekening is gekoppeld, heeft gewijzigd, moet u de vereiste wijzigingen ook in uw PayPal-app aanbrengen.

  1. Dien de juiste beveiligingsvragen in

Anders dan verificatie via het sms-bericht op het telefoonnummer. De andere manier voor de verificatie is door de beveiligingsvragen te beantwoorden.

U bent verplicht om het juiste antwoord op de vragen te geven.

Als u niet correct antwoordt, toont PayPal u een fout.

  1. Problemen met de internetverbinding oplossen

Als u alle methoden hebt gecontroleerd en geprobeerd om het probleem op te lossen, raden we u aan te controleren op nog een mogelijk probleem.

Er kan een probleem zijn met uw internetverbinding. Als uw internet niet goed werkt, vindt u het misschien moeilijk om door te gaan met de verificatie van de PayPal-beveiligingsprompt.

Om de internetverbinding te herstellen, moet u controleren of uw wifi-router goed werkt. Probeer een ander apparaat te verbinden met de wifi-router en stream enkele YouTube-video’s om de netwerksnelheid te controleren.

Als uw internet goed werkt, moet u de volgende methode controleren om het probleem met de PayPal-beveiligingsprompt die niet werkt op te lossen.

  1. Download PayPal-updatepatch

Als alles goed werkt, kan er een probleem zijn, een bug in de PayPal-app, waardoor de PayPal-beveiligingsprompt niet werkt.

Het goede ding is, het kan heel gemakkelijk worden opgelost. Controleer hiervoor de laatste updates voor uw PayPal-app. Bezoek de respectievelijke app store voor uw iOS- of Android-apparaat en download de nieuwste patch-update voor de app.

Laatste woorden

Dat is alles, dames en heren.

Hier hebben we alle mogelijke redenen besproken en problemen met de PayPal-beveiligingsprompt te repareren werkt niet. Mocht u toch hulp nodig hebben, dan kunt u de helpdesk van PayPal Nederland bellen en advies inwinnen bij een deskundige.