Facebook bellen Nederland

Facebook Messenger is een berichten-app ontwikkeld door Facebook. Hiermee kunnen gebruikers sms-berichten, spraakberichten, foto’s, video’s en andere inhoud naar andere Facebook-gebruikers of telefooncontacten sturen. Facebook Messenger is toegankelijk op desktopcomputers en via mobiele apps voor Android- en iOS-apparaten. Op Enter drukt zonder een bericht te sturen op Facebook Messenger.

Naast basisfuncties voor berichten, bevat Facebook Messenger ook een verscheidenheid aan functies, zoals groepschats, spraak- en videogesprekken, games, stickers en bots. Het stelt gebruikers ook in staat om via de app betalingen te doen en geld naar andere gebruikers te sturen.

Facebook Messenger is een populair communicatiemiddel geworden voor mensen over de hele wereld en wordt dagelijks door miljoenen mensen gebruikt.

Facebook Messenger werd in augustus 2011 gelanceerd als een zelfstandige app, los van de belangrijkste Facebook-app.

In april 2020 kondigde Facebook aan dat Messenger en de belangrijkste Facebook-app zouden worden samengevoegd, waardoor gebruikers beide vanuit één app kunnen openen.

Facebook Messenger ondersteunt end-to-end-codering voor de functie Geheime gesprekken, wat betekent dat berichten alleen zichtbaar zijn voor de afzender en de ontvanger.

De app biedt ook verschillende privacy- en beveiligingsinstellingen, zoals de mogelijkheid om gebruikers te blokkeren, berichten te verwijderen en ongepaste inhoud te melden.

Facebook Messenger is geïntegreerd met verschillende andere diensten, zoals Uber en Spotify, waardoor gebruikers rechtstreeks vanuit de app ritten kunnen boeken of naar muziek kunnen luisteren.

Naast individuele en groepschats biedt Facebook Messenger ook chatbots aan, dit zijn geautomatiseerde programma’s die informatie kunnen verstrekken, vragen kunnen beantwoorden en verschillende taken voor gebruikers kunnen uitvoeren.

Facebook heeft ook Messenger Rooms gelanceerd, een videochatservice waarmee maximaal 50 mensen kunnen deelnemen aan één gesprek, zelfs als ze geen Facebook-account hebben.

Facebook Messenger biedt ook verschillende aanpassingsmogelijkheden, zoals het veranderen van chatkleuren en het gebruik van verschillende stickers en emoji’s om emoties en reacties uit te drukken.

Stappen om op Enter te drukken zonder een bericht te verzenden

Navigeer naar Facebook in uw webbrowser.

Klik op Messenger. Dit staat in het linkerpaneel onder je profielfoto.

Klik op een gesprek.

Typ tekst in het berichtveld.

Houd ⇧ Shift ingedrukt en druk op ↵ Enter.

  • Dit werkt ook voor de chatvensters op de hoofdpagina van Facebook.
  • Hoewel het ooit werd ondersteund, kunt u de standaardactie voor het indrukken van enter bij het verzenden van berichten niet meer wijzigen.
  • Bij gebruik van de mobiele Messenger-app start de Enter- of Return-toets automatisch een nieuwe regel zonder het bericht te verzenden, omdat er een aparte knop Verzenden is.

Dat is alles voor vandaag jongens. We hopen dat je nu weet hoe je op Enter drukt zonder een bericht te sturen op Facebook Messenger. Voor meer informatie of hulp kun je de helpdesk van Facebook bellen Nederland en advies inwinnen bij een expert.