Google bellen Nederland

Deze blog leert je hoe je een nieuwe Android of Chromebook toevoegt aan je lijst met apparaten in de Google Play Store. Wanneer u een apparaat aan uw lijst met Play Store-apparaten toevoegt, kunt u eenvoudig Play Store-apps op dat apparaat installeren vanaf elke plek waar u zich aanmeldt bij de Play Store. Androids en Chromebooks kunnen worden toegevoegd aan uw lijst met Play Store-apparaten, maar u kunt uw laptop of andere apparaten waarop geen Play Store-apps worden uitgevoerd, niet toevoegen apparaat toe te voegen aan de Google Play Store.

Methode 1 te apparaat toe te voegen aan de Google Play Store: een Chromebook toevoegen

Log in op uw Chromebook met uw Google-account. Als u deze Chromebook wilt toevoegen aan uw lijst met apparaten in de Play Store, moet u inloggen met hetzelfde Google-account dat u gebruikt om toegang te krijgen tot de Play Store.

Klik op de klok. Dit staat meestal in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Klik op het pictogram Instellingen

Scroll naar beneden en klik op Inschakelen naast ‘Google Play Store’. Er verschijnt een pop-upvenster met de servicevoorwaarden.

  • Als u deze optie niet ziet, ondersteunt uw Chromebook geen draaiende Android-apps.

Bekijk de voorwaarden en klik op Accepteren. Mogelijk moet u op Meer klikken om de voorwaarden te zien. Nu de Google Play Store is ingeschakeld op uw Chromebook, wordt uw Chromebook toegevoegd aan uw lijst met Play Store-apparaten.

  • Het kan enkele minuten tot enkele dagen duren voordat uw nieuwe Chromebook in uw lijst met apparaten wordt weergegeven. Om het proces te versnellen, opent u de Play Store op deze Chromebook en downloadt u een app.
  • Als u een app op afstand probeert te installeren op uw Chromebook vanuit de Play Store in een webbrowser, maar de Chromebook niet in de lijst wordt weergegeven, wordt die app niet ondersteund op uw Chromebook.

Methode 2 te apparaat toe te voegen aan de Google Play Store: een Android toevoegen

Open de instellingen van je Android

Tik op Accounts of Accounts en back-up. Welke optie u ziet, is afhankelijk van uw Android-model.

Tik op Account toevoegen. Afhankelijk van je Android moet je mogelijk eerst op Accounts beheren tikken om dit te vinden.

Tik op Google in de lijst.

Log in met je Google account. Gebruik de inloggegevens van het Google-account waaraan je deze Android wilt koppelen. Zodra je bent ingelogd, wordt deze Android toegevoegd aan je lijst met apparaten in de Play Store.

  • Het kan enkele minuten tot enkele dagen duren voordat uw nieuwe Android in uw lijst met apparaten verschijnt. Probeer de Play Store op deze telefoon of tablet te openen en een app te downloaden om het proces te versnellen.
  • Als u op afstand een app op deze Android probeert te installeren vanaf de Play Store-website op een computer, maar deze niet in de apparaatlijst ziet staan, wordt die app niet ondersteund op deze telefoon of tablet.

Dat is het! We hopen dat deze methoden nuttig voor u zijn. Als u toch hulp nodig heeft, kunt u de helpdesk van Google bellen Nederland en direct hulp zoeken bij een expert.