Facebook bellen Nederland

Peiling op een Facebook-evenement: In deze blog gaan we je begeleiden hoe je een poll kunt toevoegen aan je Facebook-evenement met behulp van een iPhone of iPad. Facebook verwijderde eerder de populaire polling-optie van evenementen, maar vanaf mei 2021 is de optie beschikbaar in de nieuwste versie van de Facebook-app met iOS 14.5.1. Om een ​​peiling aan een evenement toe te voegen, open je het evenement in de Facebook-app, tik je op ‘Zeg iets’ alsof je een opmerking toevoegt en kies je de optie ‘Poll’. U kunt polls maken voor alle evenementen die u organiseert.

Stappen om een ​​peiling op Facebook te maken

Open Facebook op je iPhone of iPad.

Tik op het ≡-menu.

Tik op Evenementen in het menu. Een catalogus met aankomende evenementen zal worden uitgebreid.

Tik op Jouw evenementen. Nu zie je alleen de evenementen die je organiseert, bijwoont en/of waarvoor je bent uitgenodigd.

  • Als u een opiniepeiling wilt maken over een gebeurtenis die in het verleden heeft plaatsgevonden, tikt u bovenaan op het tabblad Verleden om die gebeurtenissen te bekijken.

Tik op het evenement waaraan je een poll wilt toevoegen. Dit opent de details van het evenement.

Tik op het vak Zeg iets…. Misschien moet je een beetje naar beneden scrollen om het te zien. Het staat in het gedeelte ‘Berichten’, direct onder de optie ‘Linkgroep’ en net boven de bestaande berichten.

  • Selecteer Post in evenement als u hierom wordt gevraagd om te bevestigen dat u de peiling aan het evenement wilt toevoegen, niet aan uw nieuwsfeed.
  • Als je de optie ‘Zeg iets’ niet ziet, heeft de gastheer van het evenement je geen toestemming gegeven om berichten over het evenement te plaatsen. Dit kan zijn omdat je jezelf nog niet hebt gemarkeerd als gaand naar het evenement. Om jezelf te markeren als aanwezig, scrol je terug naar de bovenkant van het evenement en tik je op Gaat.

Veeg omhoog in het menu. Dit is het menu dat begint met “Foto/Video” onderaan het scherm. Dit brengt meer menu-opties naar voren.

Scroll naar beneden en tik op Poll. Het staat onderaan het menu. Zoek naar de oranje cirkel met daarin drie verticale lijnen.

  • Als je deze optie niet hebt, gebruik je mogelijk niet de nieuwste versie van de Facebook-app. Open de App Store, tik op uw initialen of profielfoto in de rechterbovenhoek en scrol omlaag naar ‘Facebook’. Als je een Update-knop ziet, tik je erop om Facebook nu bij te werken.

Typ uw vraag in het vak “Stel een vraag”. Dit is de vraag die u de genodigden vraagt ​​te beantwoorden.

Voer de antwoordopties voor uw peiling in. Typ het eerste peilingantwoord in het vak “+ Voeg een peiling toe”. Uw peiling moet ten minste twee mogelijke antwoorden bevatten, maar u kunt er meerdere toevoegen als u dat wilt. Tik op Gereed na het invoeren van een antwoord en typ vervolgens het volgende mogelijke antwoord in het nieuwe veld. Ga hiermee door totdat je alle mogelijke antwoorden hebt toegevoegd.

  • Tik op X naast een optie als u deze wilt verwijderen.
  • U kunt ook op het tandwielpictogram rechts van de peiling tikken om te kiezen of leden hun eigen opties mogen toevoegen en/of meerdere opties kunnen kiezen.

Tik op Posten. Dit staat in de rechterbovenhoek van het scherm. Dit plaatst de poll op de evenementpagina. Naarmate mensen reageren, zal het aantal stemmen op elk antwoord groeien.

  • Tik op het aantal stemmen om te zien wie een bepaald antwoord heeft geselecteerd.
  • Je kunt de poll-antwoorden bewerken nadat je ze hebt gepost. Tik gewoon op het antwoord en vervang het door de gewenste tekst. Of tik op de X rechts ervan om een ​​antwoord te verwijderen.

 

Dat zijn allemaal jongens. We hopen dat je nu een peiling op een Facebook-evenement. Als je nog meer informatie nodig hebt, kun je de helpdesk van Facebook bellen Nederland en advies inwinnen bij onze experts.