PayPal bellen Nederland

PayPal is altijd de koploper geweest als het gaat om online betalingen. Dat betekent echter niet dat het altijd handig en soepel is. Soms zet het platform uw geld in de wacht of worden betalingen als in behandeling weergegeven. Dit kan frustrerend zijn voor gebruikers, vooral wanneer een product op het spel staat. Is uw PayPal-betaling in behandeling? Hier zijn enkele manieren waarop u het probleem kunt begrijpen en hoe u het kunt omzeilen.

Wat is PayPal-betaling in behandeling?

Stel dat u een verkoper bent die een lopende transactie heeft. Alles gaat goed, behalve wanneer de koper een bestelling plaatst, verschijnt er een PayPal-betaling in behandeling naast de transactie. Je bent uitgeput en vraagt ​​je plotseling af, wat betekent het als een PayPal-betaling in behandeling is?

Simpel gezegd betekent dit meestal dat de ontvanger het door u betaalde geld niet heeft geaccepteerd. Dit kan zijn omdat PayPal de transactie nog aan het beoordelen is en de betaling niet heeft goedgekeurd voor acceptatie. In dit geval moet PayPal de betaling verzenden zodra ze de betalingsbron hebben geverifieerd.

Ten slotte betekent een tijdelijke wachtstatus dat PayPal uw geld slechts tijdelijk vasthoudt terwijl het de transactie autoriseert. Daarom zou de ontvanger het geld dat u heeft verzonden niet moeten kunnen opnemen totdat PayPal de autorisatie heeft voltooid.

Hoe lang blijven PayPal-betalingen in behandeling?

De status van PayPal-betaling in behandeling kan u in eerste instantie schokken. Het is vooral zorgwekkend als dit de eerste keer is dat je het tegenkomt. PayPal zal uw geld toch niet te lang vasthouden, toch? Is dit een reden tot bezorgdheid of bent u duidelijk?

Soms blijft de PayPal-betaling een week in afwachting. In andere gevallen kan die periode oplopen tot wel 21 dagen. Er is geen vaste duur voor de statussen van PayPal-betaling in behandeling. Als u ooit uw PayPal-betaling in behandeling heeft, hoe lang het duurt, hangt af van verschillende omstandigheden.

Houd er echter rekening mee dat de status van PayPal-betaling in behandeling niet langer dan 30 dagen mag duren. Dat komt omdat als de ontvanger de betaling dan nog niet heeft geaccepteerd, PayPal de transactie automatisch annuleert. Voordat dit gebeurt, is het misschien de moeite waard om te controleren waarom PayPal uw geld heeft vastgehouden.

Wat zijn de oorzaken van PayPal-betalingen die in behandeling zijn?

Waarom is mijn PayPal-betaling in behandeling? Of u nu een verkoper of een koper bent, er zijn tal van redenen waarom een ​​PayPal-betaling in behandeling wordt verleend. Laten we eens kijken naar de mogelijke oorzaken om het probleem te demystificeren.

 

Je bent een eerste verkoper

Voor verkopers kan een PayPal-betaling in behandeling zijn omdat dit uw eerste verkoop is. Dit betekent dat PayPal u nog niet volledig vertrouwt omdat er geen geschiedenis is om de betrouwbaarheid van uw transactiepatronen te verifiëren. Daarom kan PayPal sommige van uw transacties, zaken of activiteiten beperken.

Gelukkig kun je dit omzeilen door simpelweg je identiteit te verifiëren. Bovendien, aangezien u in de loop van de tijd een geloofwaardige en positieve verkoopgeschiedenis creëert, is de kans kleiner dat u nog openstaande betalingen heeft.

 

Het is alweer een tijdje geleden sinds uw laatste verkoop

Gebruikers die net terugkeren naar PayPal, kunnen een PayPal-betaling in behandeling krijgen voor hun transacties. Dit geldt voor zowel leveranciers als klanten. Hoe meer u in de toekomst een positieve koper-verkoper transactiegeschiedenis kunt opbouwen, hoe minder dit een probleem zal zijn.

Klanten hebben problemen tegen u geclaimd

De status PayPal-betaling in behandeling kan ook zijn omdat klanten claims tegen u hebben ingediend. Het kan van alles zijn, van het indienen van te veel restituties, het claimen van geschillen of terugvorderingen. Eén klant die een klacht indient, zal niet zo’n probleem zijn. U komt echter in de problemen als meerdere klanten hetzelfde hebben gedaan.

 Je hebt een vreemd verkooppatroon

Uw PayPal-betaling in afwachting van ontvangst kan zijn omdat PayPal denkt dat uw activiteit verdacht is. U verkoopt bijvoorbeeld artikelen in een alarmerend hoger volume of de artikelen die u heeft geleverd, zijn plotseling van prijs veranderd.

Uw producten zijn riskant

Hoe riskanter de producten die u verkoopt, hoe groter de kans dat u een PayPal-betaling in behandeling krijgt. Wat zijn de risicovollere items? Cadeaubonnen en reispakketten zijn goede voorbeelden. Bovendien kunnen duurdere artikelen zoals consumentenelektronica en computers ook risicovolle producten zijn.

Hoe PayPal-betalingen in behandeling te annuleren

Het krijgen van een PayPal-betaling in afwachting van status kan zorgwekkend zijn als je het nog nooit eerder hebt gehad. Een voordeel van deze status is echter dat u transacties eenvoudig kunt annuleren omdat ze nog onvolledig zijn. Hier leest u hoe u een openstaande betaling op PayPal annuleert als u een koper bent.

  1. Log in op de PayPal-website
  2. Ga naar je PayPal-activiteit
  3. Zoek naar de specifieke betaling
  4. Klik op “Annuleren”

 

Houd er rekening mee dat u transacties in afwachting van PayPal-betalingen alleen kunt annuleren als ze worden weergegeven onder het activiteitsscherm van uw account. Ze moeten zich onder het gedeelte ‘Betalingen in behandeling’ bevinden met de status ‘Niet-opgeëist’. Deze zouden een optie “Annuleren” naast hen moeten hebben. Als een ontvanger uw betaling na 30 dagen nog niet heeft geclaimd, moet deze automatisch worden geannuleerd.

Als de betalingsstatus van de transactie echter “Voltooid” is, kunt u deze niet meer annuleren. De enige actie die u nu kunt ondernemen, is om een ​​terugbetaling aan te vragen. Hiervoor moet je contact opnemen met de verkoper via e-mail of andere online kanalen, zodat ze je geld kunnen teruggeven. Als je wordt afgewezen, kun je de afwijzing betwisten als je recht hebt op restitutie.

Om contact op te nemen met je verkoper hoef je alleen maar in te loggen bij PayPal. Zoek dan de betaling op onder het kopje ‘Samenvatting’. Dit zou de e-mail van de ontvanger moeten weergeven.

Afgezien hiervan, houd er rekening mee dat betalingen met kaarten het geld naar die kaarten zullen terugbetalen. Het kan echter tot 30 dagen duren voordat het is voltooid en in uw afschrift wordt weergegeven. Als u daarentegen uw PayPal-saldo hebt gebruikt, ontvangt u de terugbetaling binnen drie tot vijf werkdagen.

Dat is alles voor nu jongens. We hopen dat u deze informatie nuttig vond. Als u hulp nodig heeft met betrekking tot andere PayPal-problemen, kunt u de helpdesk van PayPal bellen Nederland en directe hulp zoeken bij experts.

In this blog you are going to find the answers to What Does PayPal Payment Pending Mean along with some solutions to fix this issue.