PayPal bellen

PayPal maakt het gemakkelijk om online geld te verzenden, maar soms kan het te gemakkelijk zijn. Als u het verkeerde e-mailadres invoert en op verzenden klikt voordat u het merkt, verwijdert PayPal dat geld onmiddellijk van uw rekening. Het goede nieuws is dat als u het snel genoeg opmerkt, u soms een PayPal-betaling kunt annuleren en uw geld terugkrijgt.

Wat zijn uw opties? Lees verder voor meer informatie over het annuleren van een PayPal-betaling en wat u moet doen als het te laat is.

 Kunt u een PayPal-betaling annuleren?

U kunt een PayPal-betaling annuleren, maar alleen onder bepaalde omstandigheden. Helaas zijn de voorwaarden die nodig zijn om een ​​PayPal-betaling te annuleren behoorlijk specifiek.

U kunt een PayPal-betaling annuleren wanneer:

  • Het e-mailadres van de ontvanger heeft geen geregistreerd PayPal-account. De overdracht wordt voltooid zodra de e-maileigenaar deze registreert.
  • Het e-mailadres van de ontvanger is niet geverifieerd. Zodra het is bevestigd, is de overdracht voltooid.
  • Soms kiest de ontvanger ervoor om bepaalde overschrijvingen niet automatisch te accepteren. Een voorbeeld is als de betaling wordt gedaan in een niet-geprefereerde valuta.

Gelukkig dekt dit een belangrijke reden waarom u een PayPal-betaling wilt annuleren: het invoeren van het verkeerde e-mailadres. Als het e-mailadres niet bestaat, blijft het geld in een tussentijdse staat en ongeacht of u het laat vallen, wordt de termijn natuurlijk na 30 dagen teruggestort op uw rekening. Ervan uitgaande dat het e-mailadres bestaat, wilt u het echt snel laten vallen voordat het wordt bevestigd.

Bepaalde termijnen moeten worden erkend, in welk geval u ze kunt laten vallen in het geval dat ze niet zijn geclaimd. Zodra de overboeking wordt weergegeven als ‘Voltooid’ en het geld op de rekening van de andere persoon staat, kunt u de PayPal-transactie niet meer annuleren (maar u heeft nog steeds een paar opties om deze terug te betalen).

Een lopende PayPal-betaling annuleren

Het is gemakkelijk te onthouden hoe u een PayPal-betaling kunt annuleren als u deze eenmaal heeft gedaan, maar het kan de eerste keer verwarrend zijn als u niet weet waar u moet zoeken.

U moet eerst inloggen op uw PayPal-account en naar het tabblad Activiteit gaan. Al uw transacties worden weergegeven. U zou de betaling die u wilt annuleren ergens in de lijst moeten kunnen vinden. Selecteer het.

Nu komt het moment van de waarheid: als de betaling niet compleet is, zal er een kleine Annuleer-link zijn. Klik erop en vervolgens op Annuleer betaling op de volgende pagina en uw geld wordt teruggestort op uw rekening. Als er geen annuleringsoptie is, betekent dit dat de transactie is gelukt en dat u iets anders moet proberen.

Voor een snelle referentie hebben we de stappen hieronder in het kort weergegeven.

Een PayPal-betaling annuleren:

  1. Log in op uw PayPal-account.
  2. Klik op Activiteit bovenaan de pagina.
  3. Zoek de betaling en selecteer deze.
  4. Klik op Annuleren.
  5. Klik op de volgende pagina op Betaling annuleren.

Hoewel u uw geld terugkrijgt, keert het mogelijk niet terug naar dezelfde plaats waar het vandaan kwam. PayPal trekt automatisch geld van uw bankrekening af wanneer uw PayPal-saldo onvoldoende is, en in plaats van het geld terug te storten naar uw bank, verschijnt het in uw PayPal-saldo. Vanaf daar is het gemakkelijk om het terug te storten naar uw bankrekening, hoewel het een paar dagen kan duren.

Dat was alles voor vandaag jongens! Voor meer van dergelijke informatie of als u hulp nodig heeft met betrekking tot sommige PayPal-problemen, kunt u de helpdesk van PayPal bellen Nederland en directe hulp zoeken van onze experts.