Instagram laat je niet de video’s downloaden die jij of een andere gebruiker post. U ziet een inhoud van hoge kwaliteit met geweldige bewerkingen en u wilt deze opslaan op uw lokale opslag, wat doet u dan? Zelfs als Instagram het native downloaden van video’s niet ondersteunt, zijn er nog steeds oplossingen voor. Je kunt het downloaden via een app op je Android of een site op internet. Zonder verder oponthoud, hier leest u hoe video’s van Instagram te downloaden.

Video’s downloaden van Instagram

Video-downloader voor Instagram

Dit is een van de meest gebruikte downloaders voor Instagram. Je kunt elke video eenvoudig downloaden met een enkele tik en zelfs opnieuw posten. Nadat je de app hebt geïnstalleerd en de link hebt geplakt, verschijnt er een klein pictogram in de rechterbenedenhoek van berichten wanneer erop wordt getikt, dat bericht voor je zal downloaden. Alle tags die op die specifieke video zijn gebruikt, worden ook gedownload. U kunt vervolgens de downloadinhoud bekijken in de galerij van uw apparaat. Video Downloader is gratis beschikbaar in de Google Play Store.

IFTTT voor het downloaden van Instagram-video’s

Je kunt IFTTT configureren om al je video’s van Instagram te downloaden. Download de IFTTT-applet en verbind deze met je Instagram-account en je Dropbox-account en je bent klaar. Configureer de applet en al het andere daarna is automatisch. Alle video’s die je leuk vindt of plaatst, worden automatisch gedownload naar je Dropbox. IFTTT kan worden geconfigureerd om op zowel uw Android als pc te werken.

Post Grabber: video-downloader voor Instagram

Als u Instagram op uw pc gebruikt of als u de inhoud daar liever downloadt, kunt u de webgebaseerde downloader Post Grabber gebruiken. Dit is anders dan elke andere downloader die u op internet zult vinden. Het is een krachtige tool waarmee je niet alleen één bericht kunt pakken, maar ook alle andere foto’s en video’s die eraan zijn gekoppeld. Je hebt de URL van het gewenste bericht nodig, plak het in het URL-veld en klik op Go. En je bent klaar. Wacht tot het is gedownload en je kunt doen wat je wilt met het bericht. Een nadeel van deze tool is dat deze alleen werkt met berichten die openbaar zijn. Het kan geen inhoud van privéprofielen pakken.

Dat zijn allemaal jongens. Door bovengenoemde methoden te gebruiken, kun je eenvoudig video’s downloaden van Instagram. Als je nog steeds hulp nodig hebt, kun je de helpdesk van Instagram bellen Nederland en advies inwinnen van experts.