Instagram is een social media platform dat geen introductie behoeft. Volgers in deze sociale media kunnen soms moeilijk te hanteren zijn. In een dergelijke situatie kunt u ze het beste blokkeren. Deze methode beperkt de geblokkeerde persoon om uw profiel, berichten en zelfs verhalen te vinden of te zien. Maar wat als u van gedachten verandert en besluit de persoon te deblokkeren? Maak je geen zorgen. Je kunt altijd deblokkeer iemand op Instagram. Open eenvoudig de deblokkeringsoptie die verborgen is onder het tabblad Instellingen.

Met dit artikel kun je nu accounts van Instagram deblokkeren die je per ongeluk of opzettelijk hebt geblokkeerd. Hier zijn enkele stappen om je te helpen iemand op Instagram te deblokkeren.

Deblokkeer iemand op Instagram met deze eenvoudige stappen

  1. Open Instagram op je apparaat: om een ​​actie uit te voeren, moet je op Instagram eerst de applicatie starten. Open dus je Instagram-app en log in op je account
  2. Ga naar je profiel in de app: Nadat je succesvol bent gestart en ingelogd op de app, tik je op het profielpictogram op je scherm. Het profielpictogram bevindt zich in de rechterbenedenhoek van uw scherm.
  3. Tik op Opties: Open het menu Opties door op het pictogram in de rechterbovenhoek te tikken.
  4. Selecteer de optie ‘Geblokkeerde gebruikers’: Deze optie toont u de lijst met alle gebruikers die u tot de datum hebt geblokkeerd.
  5. Selecteer de persoon die u wilt deblokkeren: Nadat u de lijst met alle geblokkeerde gebruikers hebt geopend, selecteert u de persoon die u wilt deblokkeren.
  6. Deblokkeer het account: Als je eenmaal hebt geselecteerd wie je wilt deblokkeren, klik je op de knop Deblokkeren. Je krijgt een pop-up. Klik op ‘Ja, ik weet het zeker’ en ga verder

Gefeliciteerd! Nu heb je met succes iemand op Instagram gedeblokkeerd. Als je uiteindelijk spijt hebt van je beslissing om iemand op Instagram te deblokkeren, kun je hem/haar altijd opnieuw blokkeren.

Kan sommige mensen op Instagram niet deblokkeren: krijg direct hulp

Hopelijk heb je genoten van deze korte tutorial over hoe je iemand op Instagram kunt deblokkeren, handig. Als je echter nog steeds geen mensen kunt deblokkeren op Instagram of andere problemen hebt met je Instagram-account, kun je de helpdesk van Instagram bellen Nederland en advies vragen aan experts.