Dus je wilt weten hoe je viraal kunt gaan op Instagram. De kans is groot dat je de voordelen hebt gezien die virale inhoud voor merken kan hebben. En datzelfde succes wilt u ook voor uw eigen bedrijf. Maar viral te gaan op Instagram kan wisselvallig zijn als je niet begrijpt hoe het allemaal werkt.

Wat kwalificeert als viral gaan op Instagram?

Viral gaan op Instagram betekent het plaatsen van inhoud die zich snel via het platform verspreidt en snel wordt gedeeld door duizenden Instagram-gebruikers. Hoewel dat vrij eenvoudig te begrijpen is, is het een moeilijker concept om te begrijpen hoe je daadwerkelijk ‘viraal kunt gaan’.

Er zijn geen benchmarks of drempels om te beslissen wanneer inhoud de virale status bereikt. En er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden, waaronder:

 • Het aantal shares dat een stuk inhoud heeft
 • Hoeveel likes de post verzamelt
 • Het aantal unieke gebruikers dat is bereikt
 • Hoe snel de inhoud wordt verbruikt
 • Het aantal klikken op links dat een bericht heeft
 • …en de totale levensduur van de inhoud

Hoeveel hits heb je nodig op je Instagram om viral te gaan?

Om viraal te gaan op Instagram, heb je minstens 100.000+ likes en views en duizenden reacties nodig, zelfs als je account maar een paar honderd of duizend volgers heeft.

Maar het behalen van die benchmark is niet eenvoudig. Je hebt zoveel andere dingen nodig die in je voordeel werken. Maar de sleutel tot dit alles is hoeveel uw volgers zich bezighouden met uw inhoud.

Hoe gaan Instagrams viraal?

De meeste Instagrams gaan viraal door een grotere betrokkenheid. Dit betekent dat je er alles aan moet doen om de betrokkenheid snel te stimuleren en te vergroten.

Hoe viraal te gaan op Instagram

De volgende tips en trucs helpen je om de virale status op Instagram te bereiken met deze factoren in gedachten.

 1. Begrijp je publiek

Zoals elke contentmarketingstrategie, is het van cruciaal belang om je publiek op Instagram te leren kennen voor het maken van virale content. U moet weten wat uw volgers drijft, hun interesses en het type inhoud waarmee ze het meest communiceren.

 1. Creëer een unieke en creatieve stem

De beste virale inhoud op Instagram heeft een unieke stem en een duidelijk standpunt. Combineer dit met verbluffende afbeeldingen en je hebt het ideale recept voor een virale Instagram-post.

 1. Ontwikkel een opvallende esthetiek

Maar creativiteit gaat hand in hand met een unieke esthetiek en thema voor je berichten. Opvallende afbeeldingen hebben de kracht om uw inhoud naar de sectie met de beste berichten te sturen. En als je daar komt, krijg je nog meer betrokkenheid bij je inhoud.

 1. Vind andere inhoud leuk, reageer en reageer op andere inhoud

Nu we het toch over betrokkenheid hebben, is het van vitaal belang dat je interactie hebt met en betrokken bent bij je Instagram-volgers. Instagram is een sociaal netwerk, dus de nadruk moet liggen op sociaal zijn.

 1. Bekijk de berichten van uw concurrent (en leen ideeën)

Een van de gemakkelijkste manieren om je Instagram-berichten viraal te laten gaan, is door te bestuderen wat andere succesvolle accounts doen. Er is geen regel die zegt dat je geen ideeën kunt lenen en ze in je eigen inhoud kunt gebruiken. Wat voor hen werkt, kan ook voor jou werken.

Succesvolle elementen om op te schrijven kunnen zijn:

 • Slim gebruik van afbeeldingen
 • Interessante bijschriften bij berichten
 • Hoe vaak ze posten op Instagram
 • Hun posttijden
 • De hashtags die ze gebruiken
 • Wie ze taggen of noemen
 • Hun specifieke soort humor, enz.
 1. Maak gebruik van analyses om te ontdekken wat het beste werkt

Je kunt ook je Instagram-analyse bekijken om erachter te komen welke inhoud het beste werkt voor je volgers. Zoals ze bekend zijn op Instagram, biedt Insights gedetailleerde informatie over de demografische gegevens van uw volgers.

Bekijk snel de informatie die u kunt leren:

 • Leeftijdsbereik van volgers
 • Volger geslacht
 • Volgerlocaties
 • De tijden waarop je volgers het actiefst zijn
 • Hoeveel likes je krijgt voor een bericht
 • Het aantal reacties dat elk bericht krijgt
 • Hoeveel vertoningen een bericht ontvangt
 1. Organiseer virale Instagram-wedstrijden

Een andere manier om de virale kracht van Instagram aan te boren, is door een wedstrijd of weggeefactie te organiseren. Het houden van een wedstrijd is een geweldige manier om de betrokkenheidsboost te krijgen die je nodig hebt om snel viraal te gaan.

 1. Focus op foto’s in plaats van video’s

Video’s zijn een rage op sociale media, dus je zou in de verleiding kunnen komen om ze overdreven te gebruiken op Instagram. Maar de waarheid is dat foto-inhoud op Instagram 36% meer betrokkenheid oplevert dan video.

 1. Koppel berichten aan actuele gebeurtenissen

Het is veel gemakkelijker om virale inhoud op Instagram te maken als het onderwerp al trending is in het nieuws. Actuele evenementen staan ​​hoog in het vaandel bij mensen, dus posts die relevant zijn voor die evenementen zullen meer aanslaan bij je publiek.

 1. Werk samen met influencers in uw branche

Iets anders dat Nike met groot effect doet, is samenwerken met influencers om hun merk op de markt te brengen.

 1. Vergroot uw postbereik met betaalde advertenties

Uit statistieken van social media marketing blijkt dat meer dan 2 miljoen adverteerders actief zijn op Instagram. En dat komt omdat veel merken begrijpen dat Instagram-gebruikers daar meer geneigd zijn om gesponsorde inhoud te gebruiken dan op enig ander platform.

 1. Maak een consistent boekingsschema

Onze laatste virale tip voor Instagram is om ervoor te zorgen dat je een consistent postschema hebt. Door berichten van tevoren te plannen en in te plannen, kunt u beheren wat er wanneer uitgaat.

En dat is het!

Nu weet je hoe je viraal kunt gaan op Instagram door de cruciale ingrediënten te gebruiken die hierboven zijn beschreven. U hoeft alleen nog maar alles samen te stellen en uw eigen recept te maken voor succes met virale content. Als u problemen ondervindt bij het uitproberen van de bovengenoemde trucs, kunt u de helpdesk van Instagram bellen Nederland en contact opnemen met experts voor hulp.