Facebook bellen

Facebook-pagina voor een beroemdheid of organisatie: Als u formeel verbonden bent met een beroemdheid, bedrijf of organisatie, zal het maken van een Facebook-pagina u helpen deze te promoten en uw doelgroep onder de aandacht te brengen. Een organisatiepagina op Facebook verdient de voorkeur vanwege het eenvoudige en laagdrempelige ontwerp. Door een Facebook-pagina aan te maken, wordt u automatisch beheerder. U kunt een Facebook-pagina maken via de Facebook-website of de mobiele app.

Methode 1: een organisatiepagina maken via de Facebook-website

Ga naar Facebook.

Meld u aan bij uw Facebook-account. Als u al een Facebook-account heeft, voert u uw geregistreerde e-mailadres en wachtwoord in de rechterbovenhoek van de pagina in en klikt u op “Inloggen” om verder te gaan.

Maak een Facebook-pagina. U wordt doorverwezen naar uw nieuwsoverzichtpagina op Facebook. Rechtsboven staat een kleine omgekeerde driehoek; klik hierop en selecteer vervolgens “Pagina maken” uit de opties.

Selecteer ‘Bedrijf, organisatie of instelling’. Op het scherm Een pagina maken wordt u gevraagd een categorie voor uw pagina te selecteren. Aangezien u een organisatiepagina gaat maken, selecteert u de tweede optie bovenaan (midden): Bedrijf, Organisatie of Instelling.

Voeg een categorie- en organisatienaam toe. Er verschijnen een vervolgkeuzemenu en een tekstveld in het categorievak van ‘Bedrijf, organisatie of instelling’. Selecteer de categorie van de organisatie in de vervolgkeuzelijst. Er zijn er verschillende om uit te kiezen, zoals computers, onderwijs en eten/drinken, om er maar een paar te noemen.

  • Vul in het tekstveld onder de categorie de naam van uw organisatie in. Als u klaar bent, klikt u op de knop “Aan de slag”. Houd er rekening mee dat door op “Aan de slag” te klikken, u akkoord gaat met de algemene voorwaarden van de Facebook-pagina.
  • Als u de volledige overeenkomst wilt bekijken, klikt u op de link ‘Facebook-paginavoorwaarden’ bovenaan de knop ‘Aan de slag’.

Stel de Over-details van de organisatie in. Er zijn 4 stappen voor het instellen van uw organisatiepagina, die u bovenaan uw huidige pagina kunt zien: Over, Profielfoto, Toevoegen aan favorieten en Voorkeurspagina-doelgroep.

  • Voeg in stap 1 (Over) een beschrijving van de organisatie toe in het daarvoor bestemde tekstvak. Dit zal helpen bij het verbeteren van uw paginarangschikking tijdens het zoeken. Je bent hiervoor beperkt tot 155 tekens, dus houd het kort maar interessant.
  • Voeg vervolgens een website toe in het tekstvak onder Beschrijving. Hier kunt u de officiële website van uw organisatie (indien aanwezig), een Twitter-account, een blog, enzovoort toevoegen. Scheid websites met een komma.
  • Kies als laatste een Facebook-webadres voor uw organisatiepagina. Het ziet er dan zo uit: https://www.facebook.com/[adres]. Maak het uniek en zorg ervoor dat het er een is die je altijd wilt gebruiken, aangezien je dit later maar één keer kunt wijzigen.
  • Als u klaar bent, klikt u op de knop ‘Informatie opslaan’ om naar de volgende stap te gaan: Profielfoto.

Voeg een profielfoto toe. In de volgende stap heb je twee opties voor het uploaden van een profielfoto voor de Facebook-pagina van je organisatie: “Uploaden vanaf computer” en “Importeren vanaf website”.

  • De eerste opent een bestandsverkenner die u kunt gebruiken om door de mappen van uw computer te navigeren totdat u de afbeelding vindt die u wilt gebruiken. Klik erop en klik op “Openen”. Zodra het is geüpload, klikt u op ‘Opslaan’. U kunt het beste een afbeelding gebruiken die gerelateerd is aan uw organisatie, zoals het logo van de organisatie.

Voeg de Facebook-pagina toe aan je Favorieten. Favorieten zijn snelkoppelingen naar uw favoriete pagina’s en apps op Facebook. Dit bevindt zich in de buurt van het bovenste gedeelte van het linkerdeelvenster van uw nieuwsoverzichtpagina. Door de Facebook-pagina aan uw Favorieten toe te voegen, krijgt u snel toegang tot de pagina wanneer u deze moet bekijken. Om aan Favorieten toe te voegen, klikt u gewoon op de groene knop “Toevoegen aan Favorieten” of, als u zich wilt afmelden, klikt u op “Overslaan”.

Stel het gewenste paginapubliek in. Dit is de laatste stap bij het instellen van de Facebook-pagina van uw organisatie. Voer hier de locaties in waarop u zich richt (bijvoorbeeld uw woonplaats, een bepaalde stad, een postcode, enzovoort) in het eerste veld.

Stel het doelgeslacht in. Als de organisatie specifiek gericht is op een bepaald geslacht (bijvoorbeeld een golfclub voor heren of de nieuwste modetrends voor dames), kunt u dit instellen naast de optie Geslacht. U kunt instellen op “Alles”, “Mannen” of “Vrouwen”.

Stel bepaalde interesses in. Als uw organisatie zich richt op een bepaalde interesse, kunt u deze informatie toevoegen in het laatste tekstvak.

Methode 2: Facebook-app gebruiken

Start Facebook.

Open de menukaart.

Maak een nieuwe Facebook-pagina aan. Blader door het menu naar de secties Pagina. Hier zie je een rode cirkel met een plus in het midden; klik hierop om toegang te krijgen tot het scherm Uw pagina maken

Stel de Facebook-pagina van uw organisatie in. Nu je de Facebook-pagina voor je organisatie hebt gemaakt, is het tijd om er details over toe te voegen aan de pagina.

Maak een uniek webadres voor de pagina.

Voeg meer details toe aan de pagina. Nu je een Facebook-pagina voor je organisatie hebt gemaakt, kun je meer details aan de pagina toevoegen, zoals contactgegevens, profielfoto en omslagfoto.

En je bent klaar met het maken van een Facebook-pagina voor een beroemdheid of organisatie. Voor meer van dit soort informatie of als je hulp nodig hebt, kun je de helpdesk van Facebook bellen Nederland en je laten bijstaan ​​door een expert.