Zoeken in Google Chrome gebruiken

Google Chrome is een populaire internetbrowser. Binnen Google Chrome is er een tool die gebruikers kunnen activeren om hen te helpen specifieke woorden of woordgroepen op webpagina’s te vinden. Het wordt de tool Zoeken genoemd en kan op verschillende manieren worden geactiveerd. Lees verder om te weten hoe u zoeken in Google Chrome kunt gebruiken.

Methode 1: uw muis gebruiken om de zoekfunctie te openen

Navigeer naar de webpagina waarop u wilt zoeken. Zodra Chrome is geopend, typt u de URL van de webpagina in de adresbalk en drukt u op ↵ Enter. Laat de pagina volledig laden voordat u de volgende stap zet.

Klik op het gidspictogram. Klik op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van de browserpagina. Deze zou zich moeten bevinden onder de “X”-knop die de browser sluit, als u een pc gebruikt. Wanneer u er met uw muis overheen beweegt, zou er tekst moeten verschijnen met de tekst ‘Google Chrome aanpassen en beheren’.

Zoek en klik op de optie “Zoeken”. Zodra u op “Zoeken” klikt, zou het vervolgkeuzemenu moeten verdwijnen en in plaats daarvan zou er een klein tekstvak onder de adresbalk moeten verschijnen. In het tekstvak moet een zoekbalk staan, pijlen omhoog en omlaag en een ‘X’.

Zoek en klik op de optie “Zoeken”. Zodra u op “Zoeken” klikt, zou het vervolgkeuzemenu moeten verdwijnen en in plaats daarvan zou er een klein tekstvak onder de adresbalk moeten verschijnen. In het tekstvak moet een zoekbalk staan, pijlen omhoog en omlaag en een ‘X’.

Onderzoek hoe vaak uw woord of woordgroep op de pagina voorkomt. Nadat u de term hebt ingevoerd, markeert Chrome elke keer dat het op die webpagina wordt gebruikt.

Sluit de zoekfunctie door op de “X” te klikken of op de Escape-toets (Esc) te drukken.

Methode 2: toetsenbordopdrachten gebruiken om de zoekfunctie te openen

Open de webpagina waarop u wilt zoeken.

Gebruik de toetsen op het toetsenbord om de zoekfunctie te activeren. Afhankelijk of je een pc gebruikt.

Zoek de zoekbalk die in de rechterbovenhoek van uw browser verschijnt.

Typ het woord of de woordgroep die u nodig heeft om op de webpagina te vinden.

Blader door alle keren dat uw woord of woordgroep zich op de pagina bevindt. Nadat de term is getypt, markeert Chrome elke keer dat deze op die webpagina wordt gebruikt.

Sluit de zoekfunctie door op de “X” te klikken of op de Escape-toets (Esc) te drukken. Wanneer u klaar bent met het gebruik van de tool, kunt u een van deze methoden gebruiken om deze te sluiten. De hoogtepunten van uw zoekterm verdwijnen wanneer deze wordt gesloten.

Dat was het voor vandaag jongens. We hopen dat dit nuttig voor u is en dat u nu weet hoe u zoeken in Google Chrome kunt gebruiken. Voor meer informatie of hulp kunt u de helpdesk van Google bellen Nederland en hulp zoeken bij onze experts.