De eenvoudigste manier om een ​​fotowedstrijd op Instagram te houden, is met een weggeeftool zoals RafflePress die inzendingen van afbeeldingen accepteert. Op die manier kunt u door gebruikers gegenereerde inhoud verzamelen om uw vertrouwen en geloofwaardigheid te verbeteren. Bekijk in deze stapsgewijze handleiding hoe je een fotowedstrijd op Instagram organiseert.

Wat is een Instagram-fotowedstrijd?

Een Instagram-fotowedstrijd is een krachtige marketingcampagne die gebruikers vraagt ​​om foto’s te maken en te delen om kans te maken op een prijs. U kunt mensen bijvoorbeeld zover krijgen dat ze foto’s van uw producten uploaden, selfies met uw producten, video’s van uw producten in actie en alles wat waardevol en gerelateerd is aan uw bedrijf.

Voordat je je Instagram-wedstrijd maakt

Voordat je begint, moet je de regels kennen voor het houden van fotowedstrijden op Instagram. Als marketeer wil je niet al die tijd en moeite steken in het leren dat je weggeefactie in strijd is met de promotierichtlijnen van Instagram, en ze verwijderen het uit je Instagram-feed.

Een van de eerste dingen waar je voor moet zorgen, is het opnemen van regels, algemene voorwaarden en deelnamevereisten voor deelname aan je wedstrijd. Je moet ook duidelijk vermelden dat je weggeefactie niet wordt gesponsord door of geassocieerd met Instagram.

Kleine overtredingen worden niet zo vaak opgemerkt. Maar om ervoor te zorgen dat je Instagram-fotowedstrijd een succes wordt, moet je die regels in gedachten houden.

Een Instagram-fotowedstrijd organiseren: 11 tips

Nu je alles weet over de regels, gaan we eens kijken naar onze toptips voor het organiseren van een succesvolle fotowedstrijd op Instagram.

 1. Maak merk-hashtags

De beste Instagram-fotowedstrijden maken gebruik van merk-hashtags. Een merk-hashtag is een specifieke hashtag die uw merk vertegenwoordigt, bijvoorbeeld #yourbrandcontest.

 1. Gebruik opvallende afbeeldingen

Instagram is een zeer visueel platform, dus je moet ervoor zorgen dat je bericht opvalt en de aandacht trekt die het verdient van je doelgroep. Als het lijkt alsof je geen moeite hebt gestoken in je bericht, zullen mensen niet klikken om deel te nemen.

 1. Bied een relevante prijs aan

Wanneer u uw fotowedstrijd op Instagram organiseert, moet u een hoofdprijs opnemen die relevant is voor uw merk en publiek. Veel bedrijven vergissen zich bij het weggeven van een prijs die niets met hun merk te maken heeft, omdat ze denken dat het meer inzendingen zal krijgen.

 1. Maak het gemakkelijk om binnen te komen

Elk type Instagram-wedstrijd moet voor gebruikers gemakkelijk zijn om mee te doen. Het hebben van talloze verschillende manieren om deel te nemen, maakt dingen verwarrend en uitdagend om bij te houden.

 1. Verzamel UGC voor inzendingen

De meest gebruikelijke manier om mee te doen aan een fotowedstrijd op Instagram is door een foto in te sturen. Dit wordt door gebruikers gegenereerde inhoud (UGC) genoemd en het is een geweldige manier om visuele inhoud met betrekking tot uw merk te verzamelen die u als sociaal bewijs in uw marketingberichten op andere sociale netwerken kunt gebruiken.

 1. Bied extra manieren om binnen te komen

Hoewel er te veel manieren zijn om aan je fotowedstrijd op Instagram deel te nemen, kan dit verwarrend zijn, maar het is de moeite waard om extra manieren te hebben om mee te doen voor mensen die geen foto kunnen inzenden. Zo maak je jouw winactie toegankelijk voor iedereen die mee wil doen.

 1. Laat je wedstrijd niet te lang lopen

Uitzoeken hoe lang je je Instagram-wedstrijd moet laten lopen, is behoorlijk lastig. Hoewel de meeste wedstrijden op Instagram ongeveer een week duren, wil je mensen een redelijk tijdsbestek geven om je weggeefactie te ontdekken, de perfecte foto te maken en mee te doen.

 1. Laat mensen stemmen op winnaars

Er zijn veel manieren om een ​​winnaar voor je fotowedstrijd te kiezen. Vaak kiezen mensen ervoor om willekeurig een winnaar te trekken. Maar met een beetje extra werk kun je het kiezen van een winnaar veranderen in een kans om meer betrokkenheid bij je weggeefactie te genereren.

 1. Promoot je Instagram-fotowedstrijd in je profiel

De meeste gebruikers zullen niet door je oudere berichten scrollen om je laatste Instagram-wedstrijd te vinden. Je weggeefpost wordt snel begraven als je meer dan één foto per dag plaatst.

 1. Maak je weggeefactie leuk

Het is verleidelijk om een ​​fotowedstrijd op Instagram te houden, alleen voor de likes en volgers. Maar als uw weggeefactie geen goed plan heeft, ziet u niet de gewenste resultaten.

 1. Gebruik de juiste weggeefhulpmiddelen

Het beheren van je fotowedstrijd op Instagram is moeilijk omdat er geen ingebouwde functies zijn voor het organiseren van weggeefacties. U moet alles handmatig doen, inclusief het bijhouden van invoer, het vinden van stemmen en het in de gaten houden van gesprekken.

Dat zijn allemaal jongens. Door deze methoden te gebruiken kun je een goede fotowedstrijd organiseren op Instagram. Hopelijk vond je deze blog nuttig. Als je meer hulp nodig hebt, kun je de helpdesk van Instagram bellen Nederland en de hulp van een deskundige inroepen.